XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Andrea Arsović u akciji „Negujmo srpski jezik“

BEIGRADm 31, oktobar (Info centar).- Andrea Arsović strelac Partizana, uključila se u akciju „Negujmo srpski jezik“, koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti u Beogradu. U organizaciju su uključeni Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu i Biblioteka grada Beograda.

Prva aktivnost u okviru akcije je kampanja čiji je cilj da se, uz učešće poznatih ličnosti i isticanje različitih jezičkih pouka i poruka, građani podstaknu da vode računa o tome kako pišu i govore, da se podigne nivo svesti o značaju negovanja ispravnog pisanja i govorenja.

U okviru kampanje izrađeni su obraѕovni posteri sa fotografijama poznatih ličnosti i odgovarajućom jezičkom poukom. Uz Andreu Arsović, od javnih ličnosti kampanju su do sada podržale kampanju su: Andrija Živković, Milica Mandić, Anica Dobra, Aca Seltik, Živana Šaponja Ilić, Zoran Kesić, Tihomir Stanić, Ljubica Arsić, Dragan Ilić, Goran Gocić, Nataša Marković, Marčelo, Svetislav Goncić…