XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Sebić dva puta pobedio u Bundes ligi

KEVELAR, 12. oktobar (Info centar).- Milenko Sebić, srpski olimpijac, počeo je pobedama sezonu u Bundes ligi u grupi „Sever“ u prvoj ekipi Kevelara, iako je registrovan za drugu!

Doneo je svom timu dva poena, ali je u prvom vezanom kolu Kevelar upisao poraz i pobedu. Prvo je sa 3:2 izgubio na gostovanju Dizeldorfu, a Sebić je doneo poen na drugoj „tabli“ pobedivši nemačku reprezentativku Džesiku Mager 395:393. U drugom meču Kevelar je sa 5:0 bio bolji od Brunšvajgera, a Sebić je sa 395:391 savladao Kristijana Stautmajera.

- Izraelac Serhi Rihter nije mogao da gađa u ovom kolu, pa su pozvali mene - kaže Milenko Sebić olimpijac Crvene zvezde. -Uvek je prvo kolo veoma teško, početak sezone a konkurencija je jaka, sa mnogo dobrih timova. Dugo nisam gađao za prvi tim, ogovornost je bila velika, publika glasna, ali sam uspeo oba dana da osvojim bod. Žao mi je samo što smo prvi dan izgubili od Dizeldorfa, propustili smo dosta šansi. Drugi dan smo gađali majstorski i dobili sa maksimalnim rezultatom, tako da smo sa pobedom i porazom četvrti na tabeli iza tri kluba koje imaju po dve pobede. Skoro je sigurno da ću u nastavku gađati isključivo za drugu ekipu u drugoj Bundes ligi i to samo ako budem uspeo da se uklopim u odnosu na naša takmičenja koja su prioritetna, pošto i nama kreće sezona. Samo slobodni vikendi će biti rezervisani za Bundes ligu, a neće ih biti mnogo.