XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Srpski strelci na šestim Svetskim vojnim igrama

BEOGRAD, 30. septembar (Info centar).- Petoro srpskih strelaca braniće ugled srpskog streljaštva na šestim Svetskim vojnim sportskim igrama u Munđeongu u Koreji od 2. do 11. oktobra.

Pištoljem u ženskoj konkurnciji gađaće Jasmina Grgić, Aleksandra Ristović i Danica Rašeta, u muškoj Saša Mudinić i Rade Kovačević. Konferenciji za medije pred odlazak sportista vojnika u Sportskom centru Vojne akedemije, prisustvovao je i sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović.

Prisustvovali su i državni sekretari u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević i Nenad Nerić, zamenik ambasadora Južne Koreje u Srbiji Kičang Park, predstavnici i drugih domaćih sportskih saveza i organizacija, kao i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Šef delegacije Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove brigadni general Siniša Radović istakao je da u Južnu Koreju kreće 27 sportista koji će, rame uz rame sa takmičarima iz stranih oružanih snaga, učestvovati na najvećoj smotri vojnog sporta, zahvalivši se svim organizacijama i kompanijama koje su pomogle učešće vojnih takmičara na Svetskim igrama.

Svetske vojne igre su najznačajniji vojni sportski događaj koje se održava svake četvrte godine. Na ovogodišnjim igrama, očekuje se 8.t00 sportista i članova delegacije iz 110 zemalja. Na programu su 24 discipline, Srbiju će predstavljati sportisti u atletici, padobranstvu, streljaštvu, orijentiringu, džudou i vojnom petoboju. Našoj zemlji je ovo četvrto učešće.

Šef misije Republike Srbije na šestim Svetskim vojnim igrama biće brigadni general Siniša Radović, šef delegacije Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove, tehnički rukovodilac biće potpukovnik Dragan Todorov načelnik Odseka za vojni sport u Vojoj akademiji, dok će lekar ekipe biti kapetan dr Deniel Pešić sa VMA.

U streljaštvu biće osam disciplina (dve puškom na 300 metara, dve pištoljem, dve malokalibarskom puškom na 50 metara – trostav i 60 ležeći i dve u gađanju glinenih glubova – trap i skit). Discipline pištoljem su pištolj središenjeg paljenja na 25 metara i vojnički pištolj brza paljba. Streljačka takmičenja su od 5. do 10. oktobra.