XS
SM
MD
LG

"Veselo kulinsko leto", 6. put

Na terenu Sportskog centra Doma za smeštaj odraslih lica „Kulina“ u istoimenom aleksinačkom selu, šesti put zaredom, održano je „Veselo kulinsko leto“, tradicionalna sportska manifestacija na kojoj su, osim domaćina, učestvovali i predstavnici domova iz Sremčice, Velikog Popovca, Stamnice, Kragujevca i Jabuke. Radi se, u stvari, o nadmetanju osoba sa posebnim potrebama koje su se oprobale u nekoliko interesantnih disciplina, kao što su nadvlačenje konopca, skok u dalj iz mesta, šutiranje na koš, skakanje u džaku, sakupljanje loptica određenih boja, ubacivanje teniskih loptica u korpu i poligonska igra.


U ukupnom plasmanu sa 13 osvojenih bodova pobedili su domaćini iz Doma „Kulina“, ispred predstavnika Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ iz Kragujevca kojima je pripalo drugo mesto sa tri boda manje. Sa devet bodova, na treću poziciju plasirala se ekipa Doma „Gvozden Jovančićević“ iz Velikog Popovca. Svi takmičari nagrađeni su medaljama, tri najbolje plasirane ekipe darovane su peharima, dok je pobedniku pripao i veliki prelazni pehar. Takmičenja su protekla u lepoj atmosferi uz burno navijanje.


Ovom prilikom narodni poslanik Dalibor Radičević predao je na korišćenje Senzornu sobu koja je opremljena zahvaljujući donaciji nškog „Jugoistoka“ u iznosu od 450 hiljada dinara, a obavljena je i prezentacija Centra za pripremu korisnika za izlazak iz institucije. Program „Veselog kulinskog leta“ ulepšali su članovi Dramske radionice Doma „Kulina“ predstavom „Maska“ i članovi folklornog ansambla KUD „Dejan Jovanović Deša“ iz Tešice, dok su članice Udruženja „Super žene“ iz ovog velikog moravskog sela pripredile izložbu domaće radinosti i kulinarskih specijaliteta.