XS
SM
MD
LG

Škola fudbala - "Bubamara" rasadnik talenata

Fudbalska škola Bubamara iz Kraljeva jedna je od najstarijih u Srbiji. Za dve i po decenije rada iz fudbalskih skamija u velike klubove otišlo je na desetine fudbalera. Predsednik ove škole Zoran Tošić ima se čime i pohvaliti:

- Kod nas su prve korake napravili sadašnji fudbalski asovi kao što su Nenad Kovačević, Aleksandar Luković, Aleksandar Trišović, Dušan Anđelković, Vladimir Josifljević, Vladimir Bogdanović, Dejan Lekić, Darko Dunjić, Marko Gobeljić, Stefan i Aleksandar Drašković... Tu su i trojica golmana Aleksandar Radosavljević, Zlatko Zečević i Filip Dmitrović - u jednom dahu je ispričao predsednik Tošić uz napomenu da je i naredna generacija bila veoma talentovana: Ognjen Popadić, Željko Žerađanin, Vlado Grbović su najnoviji izdanci kvalitetnog rada u ovoj školi.

Pionirski pogon Bubamare

Sada Bubamara u takmičarskom pogonu ima dve ekipe.

- To su pionirski pogom koji igra pod okriljem srpskoligaša Sloge i petlići koje smo uključili u ligu Moravičkog okruga jer u Kraljevu, u Raškom okrugu, nema ekipa tog uzrasta - napominje čelni čovek Bubamare.

I jedni i drugi za sada dobro igraju i pitanje je dana kada će na veliku scenu otići neki od sada talentovanih klinaca. Sa njima godinama rade poznati kraljevački treneri.

- Drago mi je da sam u Bubamari sada kao trener i edukator. lepo je raditi sa decom koju gledam kako iz dana u dan sve više napreduju. To me posebmo raduje - kaže Josifljević, koji je imao uspešnu karijeru najpre ukraljevačkoj Slogi a zatim i u još nekoliko srpskih klubova.

Mladi trener Đorđe Mijailović vodi brigu o petlićima a nekadašnji vratar Sloge Milomir Jevtović radi, naravno, sa golmanima. Jedna, zaista, kompaktna fudbalska sredina u kojoj veoma važnu ulogu ima sekretar Dragan Tošić koji vodi danonoćnu brigu za oko dvestotine mališana koliko ih trenutno ima u fudbalskoj školi. Treninzi se odvijaju na stotinak metara od centra grada, na Atletskom stadionu kraj Ibra.

ZA KATEDROM

BIVŠI POLAZNICI

Predsednik Tošić je prezadovoljan jer se uloge trenera prihvataju nekadašnji polaznici škole fudbala.

- Trenutno sa dom uspešno rade dvojica Vladimira, Josifljević i Đorđević koji su prve fudbalske korake napravili upravo u Bubamari. To mi zaista pričinjava veliko zadovoljstvo.

Petlići najmlađa selecija foto: Stole