XS
SM
MD
LG
06.09.2015 Administrator

PŽLCG: Obilić (HN) - Cveteks 12:0

Ženska selekcija FK „Obilić Herceg Novi“ je na stadionu „Solila“ u Igalu, odigrala utakmicu 1. kola Prve ženske fudbalske ligeCrne Gore za sezonu 2015/16. Protivnik Obilićkama u ovom meču je bio ŽFK „Cveteks“ iz Berana.


Obilićke su već u šestoj minuti povele 1: 0, golom mlade Martine Pavićević. Brzim i sigurnim potezima, Tina Malesijaje u 16-oj minuti dala drugi gol. U 21-oj minuti Martina je ponovo zatresla mrežu protivničke ekipe, nakon čega su usledila još četiri gola do kraja prvog poluvremena, dva gola već pomenutih dama, Martine i Tine , kao i dva gola iskusne i talentovane Kristine Petrunove.

Domaćini su ušli odlučno u utakmicu, i iz minuta u minut bilisve bolji rival na terenu. Pokazali su, na oduševljenje svih prisutnih, izuzetnu spretnost, odličnu igru i dobru tehniku. Samopouzdano su se kretali i dominirali terenom.


U nedostatku izmjena, u drugom poluvremenu gosti su ostali sa igračicom manje, pri čemu je trener Obilićki gdin M. Vujačić odlučio da izvede jednu svoju igračicu kako bi ponovo na terenu uspostavio ravnopravno brojčano stanje.

Ono što je sasvim sigurno jeste da su Obilićke do kraja utakmice držale konce u svojim rukama. Utakmica je završena rezultatom 12: 0 u korist domaćina. U listu strijelaca upisale su se Martina Pavićević sa ukupno tri pogotka, Tina Malesija i Kristina Petrunova sa po četiri pogotka i Jovana Zlatičanin sa jednim pogotkom.

Sledeći meč je zakazan za 26. septembar kada će Obilićke dočekati ŽFK „Pristan“ iz Bara.