XS
SM
MD
LG

Sombor: Grlo "Skanija" pobednik trke za 51 pehar "Somborskih novina"

Drugi kasački dan u ovoj godini, na Gradskom Hipodromu u Somboru, protekao je u znaku devet kasački trka, u kojima je učestvovalo oko sedamdesetak rasnih grla konja iz raznih krajeva naše zemlje. Odgajivači konja iz Leskovca, Niša , Beograda , Vršca, Subotice, Đurđina, Tavankuta, Srbobrana, Bačkog Petrovca, grada domaćina i još nekoliko mesta, po izuzetno toplom avgustovskom vremenu,zajedno sa vozačima u sulkama, borili su se za najbolje pozicije i vredne nagrade organizatora, Konjičkog kluba “Vojvođanin” iz Sombora, koji su uz svesrdnu pomoć brojnih sponzora, priuštili uživanje za nekoliko stotina ljubiteljima konjičkog sporta u gradu zelenila, i ispratili ovu konjičku priredbu. Pored 9 održanih kasačkih trka, na ovoj manifestaciji je održan izbor najlepših dama sa šeširima u dve kategorije , Velike i Male Misice.

Glavna trka drugog trkačkog dana u Somboru bila je 51 , tradicionalna trka za pehar “Somborskih novina”, u kojoj je, nažalost ljubitelja ovoga sporta, prijavljeno samo pet trogodih grla, a bolji poznavaoci prilika u ovome sportu, imaju svoju priču zašto je ovo tako . Prva kroz cilj, sa vremenom od 1,18,1, prošla je SKANIJA, vlasništvo porodice Panić iz Sombora, sa Branislavom Mukićem u sulkama, a tri sekunde kasnije, kroz cilj je prošla “Aronija” ispred grla "Baranjfelho", koja je sa vremenom od 1,28,2 bila treća, dok su preostala dva grla, Anka I Dolar-F diskvalifikovana.Nagradni fond u ovoj trci bio je 70.000,00 ,a prvo mesto je nosilo 26.000,00 dinara.Pored novčane, dodeljene su i druge nagrade, pehar “Somborskih novina”, lovorov venac i umetnička slika , dar akademskog slikara Milenka Buiše.

Od preostalih trka, vredna pomene je sedma trka , Memorijal “Đorđa i Rajka Preradovića”, u kojoj je takođe učestvovalo pet grla na stazi dugoj 1800 metra. I u ovoj trci, prvo kroz cilj je prošlo grlo , koje je u sulkama nosilo poznatog vozača , Branislava Mukića. Sa vremenom od 1,16,00 najbolje je bilo grlo "Vahler" iz Leskovca, vlasništvo Konstndina Sibinovića,a iza njega su ostala grla: Perfekt(1,16,4), Pies ay love yu (1,16,6) i Pit Džet (1,16,8). U osmoj trci, “Beta corn”, pobedilo je grlo “Nadir three” sa vozačem Borisom Kečenovićem. Poslednju trku dana,"Meteorcomerce", obeležilo je pobedom grlo “Ramon Starleit”, vlasništvo domaćeg uzgajivača konja iz Nenadića, Marka Jozića, koje je u vremenu od 1,18,6 sa vozačem Borisom Kečenovićem ostavilo iza sebe preostalih sedam učesnika.

U onom delu programa ovih trka, koji je privuko pažnju posetilaca, bio je izbor najlepše dame sa šeširom.Od nekolicine prijavljenih za takmičenje, Mala misica je Ivana Čičovački (11 godina),a njene pratilje su Anđela Milošević i dvogodišnja Maja Gajić. Kod starijih, Kristina Hulak je druga pratilja, Branislava Nađ prva, a njalepša je bila Blaženka Hulak, i sve one su dobile simbolične nagrade organizatora za sećanje na ovaj događaj.

 

Kad je konkurencija jaka, trka je uzbudljivija

Snimak za uspomenu posle osvajanja 51 trke za pehar "Somborskih novina"

Za još fotografija klikni Ovde