XS
SM
MD
LG

Turnir u basketu u Šimanovcima

Još jednom se pokazalo da i u ovim krajevima basket („tri na tri“) doživljava „pravu eksploziju“. Uostalom tako je i u svetu i nije čudo što je, uostalom, postao i olimpijska disciplina. U Šimanovcima je organizovan vrlo jak turnir sa 10 ekipa.

Učesnici turnira

   - Već drugu godinu organizujemo turnir, koji polako postaje tradicija - kaže Nebojša Gajica, član Organizacionog odbora - Tražićemo od Košarkaškog saveza Srbije FIB-inu licencu, što znači da bi naš turnir postao jedan od mnogih u Srbiji, a čiji bi pobednici kasnije mogli učestvovati na turnirima po Evropi, gde je vrlo velik nagradni fond. Na žalost, u poslednjem trenutku nam je otkazalo 5-6 ekipa, ali je turnir zadržao visok kvalitet. Videli smo na delu mnogo prvoligaških igrača iz Beograda, Sremske Mitrovice, Subotice, Novog Sada…Veliku zahvalnost u pomoći oko organizacije turnira dugujemo gospodinu Zoranu Vojkiću, zameniku predsednika Opštine Pećinci, odn. Sportskom savezu.

Pobednici "Mitrovica 3 na 3" sa organizatiorima

Najpre se igralo po grupama „svako sa svakim“. Nakon zanimljivih utakmica Iigralo se do 16 poena ili 10 minuta, plasman je bio sledeći: GRUPA A, 1. „Gadafi“ (Beograd) 8 , 2. Mitrovica 3 na 3 (Sremska Mitrovica) 6, 3. Nova Pazova 4, 4. Šimanovci 2 i 5. „Veština“ (Pećinci) bez bodova; GRUPA B, 1. Novi Sad 8, 2. „Džakovi“ (Beograd) 6, 3. „Puleni“ (Ruma) 4, 4. „Dobrinator“ (Šimanovci) 2 i 5. „Zebroni“ (Vojka) bez bodova. U polufinalu igralo se na dve pobede: Gadafi - Džakovi 0:2 (9:16 i 12:14) i „Mitrovica 3 na 3“ - Novi Sad 2:0 (16:13 i 16:1). Finale: „Mitrovica 3 na 3“ (Đorđić, Kojić, Ivanović) - Džakovi (Drašković, Perković, Aleksić, Simeunović) 18:16. Pored pehara, pobedniku je pripala i prva novčana nagrada od 70.000 dinara.

Pohvale za organizaciju: Nemanja Čučković, Nebojša Gajica i Miloš Milivojević