XS
SM
MD
LG

PFL Sombor: Objavljen raspored i kalendar takmičenja za 2015/2016

Takmičarska komisija Područne fudbalske Lige Sombor odredila je raspored i kalendar takmičenja za predstojeću sezonu 2015/2016 godine i uputila sredstvima javnog informisanja i klubovima raspored odigravanja utakmica za jesenji deo,a sve to potpisuje komesar za takmičenje u ovome rangu, Goran Novaković.I dalje će Ligu sačinjavati 16 klubova, od kojih je 13 iz minule sezone, Borac iz Bačkog Gračaca je povratnik u Ligu, dok su OFK Šikara i Radnički 1918 iz Ratkova novi članovi Područja.

Novo prvenstvo počinje u trećem vikendu avgusta( 15 i 16), a završava se odigravanjem XV kola posle tri meseca (21 i 22 novembra). U jesenjem delu nisu planirana vanredna kola sredom, a od ekipa učesnica, šest ih se odlučilo da svoje utakmice kao domaćini igraju subotom( Polet-K, Graničar-G,Stanišić,Mladost,Borac i Radnički 1918 ) Svi ostali će kao domaćini igrati nedeljom.

U prvom kolu jesenjeg dela, u subotu 15. Avgusta igraju u Kruščiću : Mladost-Terekveš, Stanišić dočekuje Hajduka iz Stapara, a odžački derbi u Bačkom Gračacu igraju Borac i Radnički iz Ratkova.U nedelju igraju Rusin i gakovački Graničar, na Bukovcu Omladinac dočekuje Poleta iz Karavukova, a u Kljajićevu gostuje Omladinac iz Deronja. U preostale dve utakmice BSK iz Bačkog Brestovca , na svom terenu čeka Lipara, a novajlija u Ligi, ekipa OFK Šikare putuje u Kulu. U prvom kolu sve utakmice počinju u 17,00 sati

Sudijska trojka predvodi ekipe Graničara (G) i BSK-a u prolećnom delu minulog prvenstva