XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Premijer Vučić i ministar Udovičić sa stipendistima MOS

BEOGRAD, 20. mart (Info centar).- Premijer Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić priredili su prijem za stipendiste Ministarstva omladine i sporta Srbije.

- Bio sam kao student stipendista vlade i stipendija mi je pomgla da se sa mnogo više odgovornosti, truda i zalaganja posvetim studijama. Stipendije koje vi dobijate nisu velike, ali je država dala koliko je imala i mogla u ovom trenutku i time iskazala zahvalnost za sve ono što ste učinili za nju na sportskom polju - rekao je u obraćanju stipendistima premijer Vučić.-Želim vam mnogo pobeda i medalja, ali i da ostanete dobri ljudi, da vas vreme ne pokvari...

Vanja Udovičić ministar omladine i sporta je u uvodnoj reči istakao:

- Ovakva okupljanja su za mene posebno emotivna, jer sam i sam pre desetak godina bio na vašem mestu. Država je ovim stipendijama potvrdila da ceni svoje sportiste, ne samo one koji već osvajaju medalje već i one druge koji su tek na početku karijere. Prisustvo premijera Vučića to i dokazuje. Vi imate obavezu ne samo da budete vrhunski u sportu i da osvajate medalje, već i da ponašanjem i odnosom prema svojoj zemlji budete uzori generacijama koje dolaze. Želim vam da vam ova predolimpijska bude još uspešnija od sjajne 2014. i da se svi radujemo novim uspesima.

Stipendije prima 365 sportista iz 49 sportskih grana. U ime stipendista govorili su kajakašice Nikolina Moldovan, atletičar Asmir Kolašinac, koji je premijeru Vučiću uručio trenerku kao skromni dar, i paraolimpijac - strelac Dragan Ristić.

Svečanom prijemu prisustvovao je i veliki broj trenera i sportskih radnika.