XS
SM
MD
LG
20.03.2015 Administrator

Večiti derbi u nedelju

Predstojećeg vikenda ljubitelji ragbija 13 moći će konačno da uživaju u večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana koji se igra u nedelju 22. marta (15.00) na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari. Loši vremenski uslovi i poplavljeni teren odložili su duel crveno i crno-belih pre dve nedelje u 1. kolu Prve lige Srbije. Prema rasporedu Ragbi 13 federacije Srbije ovaj vikend je bio rezervisan za utakmice kvalifikacija za četvrtfinale Kupa Srbije, ali će upražnjeni termin za prvoligaše biti iskorišćen za igranje odloženih mečeva 1. runde. Tako će se pre večitog derbija u nedelju takođe na SC Inge (12.00) sastati Dorćol i Radnički iz Niša.

U nedelju će to ukupno biti sedmi večiti derbi koji će odigrati ragbisti Zvezde i Partizana. Ulaskom crno-belih u Prvu ligu prošle sezone i u ragbiju 13 je otpočeta tradicija duela večitih rivala kao u fudbalu, košarci, odbojci... Aktuelni šampion, Zvezda prošle sezone je slavila četiri puta – dva puta u prvenstvu (28:12 i 68:0), odnosno u polufinalu Kupa (40:14) i najbitnije u finalu plej-ofa (24:18).

Partizan je obe pobede ostvario u ligaškom delu – 18:10 i 36:20. Crveno-belima će to biti prvi meč u šampionatu jer je njihov i njihov derbi 2. kola prošle nedelje sa Dorćolom takođe odložen zbog poplavljenog terena. Partizan je svoj duel prošlog vikenda protiv Tašmajdan Tajgersa lako rešio u svoju korist sa 56:14.

Poput svog rivala iz prošlosezonskog finala, aktuelni osvajač Kupa Srbije, Dorćol isto još nije odigrao ni jedan meč u prvenstvu. Dorćolcima će rival biti povratnik u društvo najboljih, niški Radnički. Ovaj klub je do sada igrao pod imenom Niš, da bi se nakon jednogodišnje avanture u Drugoj ligi kao Radnički vratio u elitu. Nišlije su protiv Dorćola igrale prvi put od 2007. i do sada su Dorćolci slavili na svim utakmicama.

U kvalifikacijama za četvrtfinale Kupa Srbije, u nedelju se igraju dva meča: na stadionu FK Dinama u Vranju (15.00), Soko dočekuje Morava Geparde, dok se sat vremena kasnije na stadionu BUSK na Bežaniji sastaju Novi Beograd i Bjeli Zečevi iz Banja Luke.