XS
SM
MD
LG

Aleksandar Sokolović, trener rumskog Slovena, pred nastavak Sremske lige

 

Spremni smo za Napredak

 

 

   Sledećeg vikenda na programu je prvo prolećno kolo Sremske lige. Jedna od najzanimljivijih utakmica se igra u Popincima između domaćeg Napretka u rumskog Slovena.

   - Zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema - ističe Aleksandar Sokolović, trener Slovena - Igrači su ozbiljno shvatili šta se očekuje od njih u nastavku sezone očekuje. Naravno, uvek postoji nešto što bi želeli da je bolje odrađeno, ali, na neke stvari ne možemo uticati, te smo pšoteškoće rešavali „u hodu“ (fakultet, posao…). Na svu sreću, težih povreda u dosadašnjem radu nije bilo.

   Šta su pokazale brojne prijateljske utakmice?

   - U zavisnosti od toka priprema „dozirali smo jačinu“ rivala - nastavlja Sokolović - U svakom slučaju,utakmice su pokazale gde se trenutno nalazimo. Ne toliko po kvalitetu, već po našoj spremnosti da pariramo rivalima u fizičkom pogledu. Naša „filozofija igre“ je jasna: „nećemo praviti kompromise“ u napadačkom stilu igre. Na to bi trebalo da budemo ponosni i to je ono što stalmo ističem igračima.

   Očekuje vas teško gostovanje popinačkom Napretku. Kakva su očekivanja?

   - Napredak je ekipa koja nas je, možda, najviše namučila jesenas - priznaje trener Sokolović - Iskreno, tim koji je u svojim redovima imao jednog Radanovića ili Perišića, morao je više postići . Upravo su ti igrači napustili klub i pitanje je koliko će igrači koji su došli nadomestiti njihov odlazak. Mi smo skupili određene informacije vezane za igru Napretka i verujemo da će nam biti od koristi. Opšte je poznato da prvo kolo ima „određenu težinu“ i kako mi treneri volimo da kažemo, to je jedna od najtežih utakmica. Mnogo stvari može da utiče na ishod i svaki detalj može biti od velikog značaja. Trudićemo se da nam te sitnice „ne pokvare veselje“. Ukratko: Napredak respektujemo, a želja nam je da se iz Popinaca u nedelju vratimo sa celim plenom.

 

 

Sloven je spreman