XS
SM
MD
LG
10.12.2009 Aco Božović

GM Kapital kup: Ribnica - Tenerife 3:2

Odbojkaši Ribnice plasirali su se u šesnaestinu finala GM Kapital kupa izazivača. "Musketari" su u dvorani "Vlade Divac" u Vrnjačkoj Banji, u revanš meču 2. kola savaldali Tenerife sa 3:2, po setovima (25:23, 23:25, 22:25, 31:29 i 15:12), posle 127 minuta igre.
Na startu meča Ribnica je bila više nego dominantna. Vrlo lako su "Musketari"  osvajali poene u nizu, dok su gosti sa Tenerifa bili previše nervozni. Bez većih problema igrači Ribnice su prvi set rešili u svoju korist. Ipak, u drugom setu su gosti došli do igre i izjednačenja. Ekipa Tenerifa u ovom periodu  igre  imala je mnogo bolju realizaciju napada, odličan blok, što im se isplatilo. U tim trenutcima ekipu Ribnice je uhvatila kriza, usledilo je  nepotrebno opuštanje posle dobijenog prvog seta.

Očigledna trema u redovima domaće ekipe se nastavila i u trećem setu, što su  gosti  znalački iskoristili, pa su treći period igre lako rešili u svoju korist. Uspela je Ribnica samo da pred kraj seta ublaži veliku bodovnu razliku, ali je do kraja seta ekipa Tenerifa bila dominantna, što se na kraju videlo i na semaforu - 25:22.

U četvrtom najuzbudljivijem setu vodjena je "rovovska borba" dva tima do samog kraja. Ekipa Ribnice je bila na samom rubu ambisa, i jedna lopta je delila do odlaska u baraž i borbe za "zlatni set". Rezultatska klackalica je potrajala do 29:29, a da ne dodje do "baraža" pobrinuo se Uroš Kovačević, koji je sa dva vezana poena prelomio set u korist Ribnice, i doveo svoju ekipu do željenog rezultata 2:2. Ovim  osvojenim setom odbojkaši Ribnice su i definitivno razrešili pitanje koji će tim izboriti plasman u narednu rundu GM Kapital kupa izazivača.
U petom setu rezultatska klackalica je potrajala do sredine seta, da bi potom odbojkaši Ribnice rutinskom igrom meč priveli kraju.

Ribnica je u prvoj utakmici, u Španiji, savladala Tenerife sa 3:1 (25:23, 23:25, 25:19, 25:23). Žreb za šesnaestinu finala GM Kapital Kupa izazivača obaviće se u petak, 11. decembra u sedištu CEV u Luksemburgu.

Dvorana: "Vlade Divac". Gledalaca: 900. Sudije: Dimachi (Rumunija) i Vinaliev (Bugarska). Rezultat: 3:2, (25:23, 23:25, 22:25, 31:29 i 15:12).

Ribnica:
Kovačevič, Borovnjak, Mijalkovič, Ivanković, Bićanin, Radević, Jović (libero), Božić, Brdjović, Aleksić, Kolarević.
Trnerife:
Todorov, Frenč, Sugranjes, Ruiz, Miler, Belson, Marko (libero), Pajps, Fernandez, Burk, Hamilton, Tomas.