XS
SM
MD
LG

Kruševac bio domaćin "Mini Kupa 2015." u odbojci

U organizaciji Međuokružnog odbojkaškog saveza Raško-Rasinskog okruga u kruševcu je održan drugi po redu „Mini Kup 2015. “, takmičenje reprezentacije gradova sa teritorije dva pomenuta okruga. Za razliku od premijernog takmičenja održanog prošle godine u Kraljevu, ovoga puta su se takmičile i ženske reprezentacije, pa je Kruševac u pravom smislu bio u znaku odbojke.

U konkurenciji kadeta (dečaci rođeni 1997. godije i mlađi) najbolja je bila selekcija grada Kraljeva koju su činili odbojkaši dva kluba, Tehničara i Ribnice. Oni su u finalu bez problema savladali selekciju Trstenik/Aleksandrovac maksimalnim rezultatom. Za najboljeg igrača proglašen je Strahinja Milovanović iz pobedničke selekcije, inače odbojkaš kraljevačkog Tehničara.

U konkurenciji dama, devojčice rođene 1998. godije i mlađe, najbolja je bila selekcija Trstenik/Aleksandrovac koju su činile odbojkašice dva kluba Trstenika i Župe. U finalu je pobeđena selekcija Novi Pazar/Tutin rezultatom 3-1, a za najbolju igračicu turnira proglašena je Jovana Simić iz pobedničkog tima, inače odbojkašica OK Trstenik.

- Pre godinu dana smo, u sklopu aktivnosti vezanih za finalni turnir Kupa Srbije za odbojkaše koji je održan u Kraljevu, organizovali prvi Mini Kup gradskih selekcija. Tada je to bilo samo u muškoj konkurenciji, pobednik je bio Kruševac koji se prihvatio domaćinstva za ovu godinu. Dakle, turnir postaje tradicionalan i to je deo redovnih aktivnosti našeg saveza koji je u poslednjih godinu dana sve aktivniji i sve prisutniji na odbojkaškoj mapi Srbije. Veoma sam zadovoljan kako je sve proteklo u Kruševcu, od organizacije, pa preko samog takmičenja, do druženja mladih odbojkašica i odbojkaša iz nekoliko gradova Raškog i Rasinskog okruga. To i jeste primarni cilj, ali naravno i praćenje velikih talenata, budućih odbojkaških reprezentativaca. Uz odbojkaški Kamp koji svakog zimskog raspusta organizujemo u Aleksandrovcu, ovaj turnir je samo najava novih aktivnosti, jer želja nam je da skorije formiramo i regionalnu reprezentaciju koja bi odmerila snage sa vršnjacima iz Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Beograda, Niša i drugih gradova i regija. U narednom periodu ćemo raditi na realizaciji ove ideje – jasan je Gordan Vilimanović predsednik MOOS Raško-Rasinskog okruga.

Naredne godine, u vreme odigravanje finalnog turnira Kupa Srbije, treće izdanje Mini Kupa gradskih reprezentacija sa prostora Raškog i Rasinskog okruga biće održano u Trsteniku.

REZULTATI MINI KUPA 2015

- kadetkinje -

Kruševac – Trstenik/Aleksandrovac 1: 2

Kraljevo – Novi Pazar/Tutin 0: 2

Za treće mesto Kraljevo – Kruševac 0: 2

FINALE Trstenik/Aleksandrovac – Novi Pazar/Tutin 3: 1 (22: 25 25: 14 25: 21 25: 14)

- kadeti -

Kruševac – Trstenik/Aleksandrovac 1: 2

Kraljevo – Novi Pazar/Tutin 2: 0

Za treće mesto Kruševac – Novi Pazar/Tutin 2: 0

FINALE Trstenik/Aleksandrovac – Kraljevo 0: 2 (20: 25 21: 25)