XS
SM
MD
LG

Kraljevo sada želi i FED Kup

Još se nije stišala euforija posle zvaničnog objavljivanja od strane ITF da je grad Kraljevo sa svojim kapacitetima nove Sportske hale i hotelskim smeštajima u gradu i obližnjoj Vrnjačkoj Banji zadovoljio stroge kriterijume za organizaciju Dejvis kup meča Srbija – Hrvatska ( 6. -8 mart), a sportski funkcioneri grada na Ibru bi da – kuju gvožđe dok je usijano!

Naime, posle izvlačenja parova za predstojeće FED Kup mečeve naše ženske teniske ekipe u Budimpešti od 3. do 7. Februara, jasno se ukazala šansa da se posle eventualnog trijumfa u glavnom gradu Mađarske samo dva meseca kasnije zaigra meč za popunu Svetske grupe (18. -19. aprila) u – Kraljevu !

- Naravno da je još rano govoriti o tome, jer još ni Budimpeštu nismo prošli, a sasvim je nepoznato ko bi uopšte bio protivnik, kao i to gde bi se igralo, da li u Srbiji ili negde na strani, ali svakako je zadovoljstvo čuti da neko već sada misli tako daleko i želi našoj FED kup ekipi da bude domaćin – istakla je selektor Tatjana Ječmenica, polaskana činjenicom da navijači širom Srbije već sada prave planove za početak proleća. - U sportskoj hali u kojoj će igrati naši najbolji Dejvis kup igrači, u pravoj modernoj „kutiji šibica“ koja prima četiri hiljade pravih navijača, sigurno je doživljaj igrati, pa ne vidim ni jedan razlog da tamo ne zaigra i FED Kup ekipa, ali ponavljam, sada smo okrenuti Budimpešti, jer bez dobrih rezultata tamo nema ništa ni od sledećeg meča.

Predrag Petronijević, predsednik teniskog regiona Zapadna Srbija, jedan od retkih koji je od prvog dana verovao da može da napravi podvig i dovede Novaka i ostale naše najbolje igrače da zaigraju za Srbiju pred kraljevačkom publikom, ne zadovoljava se postignutim i već razmišlja o teniskim danima svoga grada u narednom periodu.

- Idealno bi bilo, dok je grad u pravoj teniskog euforiji, da zakažemo i FED kup meč našin najboljih teniserki za plasman u Svetsku grupu, da ugostimo i njih, pa da vidimo ima li boljih domaćina i navijača u celoj Srbiji – u dahu govori Petronijević, ne razmišljajući mnogo o činjenici da naša ekipa u februaru ima takmičenje u Budimpešti, i tek ako to prebrodi sa uspehom ide u „šešir“ gde će se izvlačiti protivnik i domaćin ovog meča. – Naravno da je to prva stepenica, ali mi smo apsulutni favoriti u grupi sa Mađarskom i Austrijom, blagi favoriti u polufinalu, bilo da nam zapadne Hrvatska ili Belgija, pa zašto ne razmišljati pozitivno.

Jedna od uzdanica selektora Ječmenice ove godine biće mlada Ivana Jorović, inače rođena Čačanka, i svakako da bi se „pola“ Čačka sjatilo u Kraljevo da gleda svoju teniserku kako brani boje Srbije. To je takođe jedan od razloga zbog kojih Petronijević razmišlja već sada, toliko unapred, o mogućem meču FED Kupa za popunu Svetske grupe, kao i o gradu Kraljevu kao domaćinu.

- Ne samo mlada Ivana Jorović, već i Dorotea Erić iz Gornjeg Milanovca, koja je na spisku selektora za Budimpeštu, koja takođe može da bude mamac za publiku, jer je iz naših krajeva – ponosno govori Petronijević, potvrđujući podatak da se nikada nije desilo da u FED kup ekipi Srbije dve igračice koje su pozvane pod zastavu, budu iz regiona – Zapad ! - Pa da li je onda sasvim logično da se ovakav meč igra bilo gde drugo osim u – Zapadnoj Srbiji !

Sve ovo je za sada račun bez krčmara, ali svakako kapa dole za sve vredne poslenike iz Kraljeva, posebno za njihov optimizam, jer za njih nema dileme, Kraljevo će ostati neosvojiva tvrđava za Hrvatsku ekipu u martu, a onda i za bilo kakvog protivnika našim devojkama u FED Kupu - ako Kraljevo bude imalo priliku da i tada bude domaćin.