XS
SM
MD
LG

Teodosić, Matić, Đokić, Lisac, dr Đukanović, KK Metalac usrećili Valjevo 2014.

Najstariji  gradski  Radio Valjevo, tradicionalno i ovog januara, na Badnji dan je  proglasio najbolja ostvarenja Valjevki i Valjevaca  u svetu sporta u 2014.

Nagrađenje  predvode KK Metalac Farmakom, Miloš Teodosić, Nemanja Matić, Vladimir Đokić, Roman Lisac, dr Boško Đukanović, Marko Jovanović, Ljlilja Ranković, Maja Savić, Miroslav Bogićević...

 

Sve klubove  zasenili su  košarkaši Metalac Farmakoma. 

Šestoplasirani klub Superlige Srbije je na najbolji način iskoristio vajld kard ABA lige, i pored 6 uzastopnih gostovanja na startu, neverovatnim uspesima je najavio i evropske domete  u 2015. Abaligaš sa Kolubare, iako bez ijednog Valjevca je nadvisio pet državnih šampiona i dva vicešampiona.

Pored Metalac Farmakoma u konkurenciji su bili  rvači Mladosti izborenim  opstankom u eliti,  superbeligaš rukometaši Metalca, i  odbojkaši prvoligaša Valjeva 014.

Pojedinačno laureati su, brend valjevskog sveta sporta, najbolji srpski košarkaš na SP u Španiji, član moskovskog CSKA, Miloš Teodosić, najzaslužniji za vicešampionskui tutulu Srbije, i član najbolje petorke i mundobasketa 2014.

Nemanja Matić najbolji srpski fudbaler,   jedan od najboljih igrača sredine terena evropskog fubala, i Čelzija je broj jedan u  valjevskom svetu fudbala.

Trener godine je Vladimir Đokić.

Za  kratko vreme je  iskoristio konačno ukazanu šansu u Metalac Farmakomu, okupivši izuzetnu selekciju košarkaša  iz Užica Čačka, Prokuplja, Kraljeva, Podgorice, Subotice i Beograda. Sa momcima nestvarnih mogućnosti je potvrdio da u stvaranju tima nisu  presudni novac i   uslovi u kojima se radi, već spartanska želja,  predanost,  ratnički pristup i vera u sopstvene vrednosti, pored talenta najvažnije karike na putu uspeha.

Ličnost godine nije Valjevac, već Slovenac Roman Lisac.

Generalni menadžer ABA lige, je Valjevu podario Evropu. Mudar, hrabar, odlučan  i nepokolebljiv prepoznao je harizmatični karakter dr Boška Đukanovića i napor grada Valjeva, da stvori ” maksimum minimalnih uslova” na osnovu kojih je  KK  Metalac Farmakomu uputio „vajld kard“ za igranje u ABA ligi.

Sportski radnik godine je profesor dr Boško Đukanović, najzaslužniji za prošlogodišnji zaokret u valjevskoj košarci Lično je ukazao poverenje treneru  Vladimiru Đokiću, promenio strategiju kluba, ukazaši  bezrezervno poverenje struci, a maksimalnu pažnju usmerio je i na  rad sa mlađim kategorijama, odnosno školu  košarke.

Sportski podvig godine ostvario je rvač Mladosti, Marko Jovanović, seniorski prvak Srbije u rvanju slobodnim stilom i treću na Mediteranu.

Priznanje Sportistkinja godine podelile su  Valjevka  Maja Savić primač servisa  i Ljiljana Ranković srednji i bloker, sjajne odbojkšice članice šampiona OK Partizan-Vizura, obe na pragu seniorske reprezentacije Srbije.

Zvezde u usponu su rvač Mladosti :Vuk Lekić, kadetski prvak Srbije u slobodnom i treći u grčko rimskom stilu u kategoriji do 85 kilograma, i odbojkaš,  VA 014, junior  Nikola Pavlović, sve   zapaženiji na poziciji blokera u dresu  valjevskog prvoligaša, i odbojakšica Valjeva Ana Mitrović(15), srednji bloker OK Valjevo.

Sponzor godine je šabački biznismen Miroslav Bogićević.

Priznanja za  humanost deli ekipa vaterpolista i volontera VK Valis,  predvođena dr Nebojšom  Stojakovićem, skromnih  dobrovoljaca u spasavanju Obrenovčana u vreme majskih poplava, prvih u odbrani  Šapca od poplavnog talasa. Priznanje Humanost na delu pripalo je i dr Nebojši Pakeviću i Draganu Markoviću –Piksiju, idejni tvorcima i organizatorima uspešne  humanitarne akcije prikupljanja  pomoći drugu sa fudbalskog terena Draganu Simiću –Rusu.

Sportski dogadjaj godine  u konkurenciji prvog seniorskog medjunarodnog teniskog  turnira fjučers kategorije na terenima „TK Slajs“ je dan kada je sport ponovo pobedio politiku.

Posle 35 godina na sportskom polju 20.decembra susreli su se Valjevci i Zadrani. Goste je u Valjevu predvodio proslavljeni reprezentativac Branko Skroče, sada  kao sportski direktor. Višedecenijska  tišina okončana je veličanstvenim okršajem pod koševima, frenetičnim aplauzom pobedniku Zadru, i novim povratkom u život priče o ljudskosti i poštovanju, zbratimljenih gradova u SFRJ, na šta je do sada  jedino podsećala mermerna ploča postavljena u centru Valjeva. Osećaj bliskosti i  bratstva rođen  u SFRJ je oživeo, valja ga negovati i uzdizati.

Krila sokolova, priznanje najsrčanijem kolektivu u 2014. pripadaju rukometašima Metalca, a pojedinačno, po treći put šampionima Srbije u reliju,osvajačima  Zlatne  kacige,  i pobednicima Kupa BIH, Goranu Čuliću i Miodragu Stojancu.

 

 

Istorijsku prvu pobedu Metalac Farmakom je zabeležio u Ljubljani protiv Union Olimpije

Vladimir Đokić i profa dr Boško Đukanović, nazaslužniji za preporod valjevske košarke

Roman Lisac podario Valjevu Evropu

Na Badnji dan  Svet sporta Radio Valjeva Mišu Teodosića proglasio za brend grada Valjeva 2014.

a na Božić menadžeri  evroligaških klubova za  MVP Evrolige !

                                                                         PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA I

KOMBI VOZILA U IZUZETNOM STANJU

AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03