XS
SM
MD
LG

Druga strana Ivana Lakićevića

 

IZMEĐU FUDBALA, GLUME I ROK MUZIKE

   Zanimljiva, multimedijalna, ličnost je mladi prvotimac Donjeg Srema Ivan Lakićević - Mogli(21), u poslednje vreme vrlo zanimljiv za „fudbalsko tržište“. Negovi igrački kvaliteta su neosporni. Međutim, poznat je i po velikoj predanosti rok muzici.

   - Pored fudbala, muzika je moj život - kaže Ivan Lakićević - U mojoj kući uvek se slušala prava muzika i imamo ogromnu fonoteku. S obzirom da mi je porodica uvek bila na prvom mestu, od malih nogu „usađivali“ su mi prave vrednosti. Otac me je vodio na koncerte legendarnih rok grupa i pevača: Duran Duran, Brajan Adams, Rolinstonsi, Toto, Metalika, Bili Ajdol, Grin Dej, Vajtsnejk, Polis, ACDC, Dip Parpl, Depeš Mod, Blek Sabat,Partibrejkers, Električni orgazam, Rambo Amadeus, Prljavo kazalište, Parni valjak, Riblju čorbu, Ortotoksn Kelts,Van Goga, Kerber, Bajaga i instruktori... Iako sam veliki roker, slušam i pop muziku: Vladu Georgijeva, Željka Vasića, Sašu Kovačevića, Dadu Glišića, Sergeja Ćetkovića…Omiljena grupa su mi Partibrejkersi, a od pop pevača Vlado Georgijev, kojeg sam ove godine gledao sedam puta. Po mom mišljenju, naš je najkvalitetniji pevač, koji je postavio standarde u pop muzici. Volim da pevam i čak mi neki ljudi govore da treba profesionalno da se bavim muzikom. Ko zna, možda jednog dana!? Stalno idem s društvom na karaoke, gde pevam za svoju dušu. Pevam, uglavnom, sve, ali mi najviše leže balade. Svojevremeno, sa 9 godina, pobedio sam na karaokama u Budvi sa pesmom „Zbogom ljubavi“ Vlade Georgijeva i osvojio prvu nagradu od 20 eura i veliku picu.

   Narodna muzika?

   - Naravno da ponekad izađem i na mesta gde se sluša muzika koju ne volim - nastavlja Lakićević - Ponekad se s društvom nađem u Skadarliji, gde se može čuti prava narodna, starogradska presma. Poštujem pevače poput Tome Zdravkovića, Tozovca, Lepe Lukić, Silvane Armenulić, Šabana Šauilića… Ne konzumiram alkohol, pa me narodnjaci ne pogađaju u srce, kao drugare. Šalim se!

   Ivana Lakićevića - Moglija interesuju i gluma, odn.film, pozorište.

   - Uvek sam voleo da odgledam dobar film ili predstavu .- nastavlja Mogli - Gluma me je oduvek privlačila. Želja mi je da jednog dana upišem Fakultet dramskih umetnosti - odsek gluma. Često su mi „na tapetu“ za imitaciju bili treneri, počev od onih koji su me trenirali u Omladinskoj školi Crvene zvezde, pa do ovih u Donjem Sremu. Reakcije su uvek bile pozitivne.

   Ipak, fudbal je na prvom mestu.

   - Želja mi je da jednog dana zaigram na Ostrvu - ističe Mogli - Smatram da igraju najlepši fudbal i zato godišnje odgledam preko njihovih 200 utakmica. Volim škotsku Premijer ligu i veliki sam navijač Seltika. Član sam „Seltik Fan kluba Srbija“ i sve njihove utakmice gledam u „T-Pabu“ (Palilulska pijaca), gde imamo „svoje parče Škotske i Irske“. Jedan od velikih fanova, koji dolazi da gleda utakmice u pabu je i legenda Beograda Aca Seltik (Ortodoks Kelts), čovek kojeg izuzetno cenim i obožavalac sam njegovog benda.

   Sve što radi, Mogli radi s maksimalnom posvećenošću, iskreno i uz životni moto: „Dobro se dobrim vraća!“.

 

 

Dobar ispred mikrofona

Sa Acom Seltik

Mogli i Vlado Georgijev