XS
SM
MD
LG

Radović: Sledi serija dobrih rezultata

Uspeo je kraljevački prvoligaš posle osam vezanih poraza, da konačno dođe do vredna tri boda. Situacija u Slogi je postala alarmantna, ali je napadač “belih“ Nikola Radović ugasio požar, bar privremeno. Radović je uz sjajnog golmana Božovića bio verovatno i najzaslužniji za prvu radost ove sezone. Sa Radovićem smo i razgovarali o aktuelnoj situaciji u Slogi.

Konačno pobeda nakon osam vezanih poraza. Dugo se čekalo na trijumf?

- Mi smo znali da nas očekuje veoma težak meč protiv BSK-a, imali smo i veliki pritisak da pobedimo jer više nismo imali pravo na kiks i uspeli smo da prebrodimo to. Dali smo gol na vreme i to nam je olakšalo dalji tok utakmice.

Nova ekipa, smena trenera, porazi.. Kako se to odrazilo na moral i atmosferu u timu?

- Na samom početku priprema se znalo da ostajemo bez puno igrača i da će to biti jedna nova ekipa, ali niko nije ni slutio da ćemo krenuti ovako loše. Svakako da je to uticalo na samopouzdanje i atmosferu u timu. Bilo je dosta turbulencija, ali mislim da smo konačno izašli iz krize i da ćemo napraviti seriju dobrih rezultata.

Koliko tebi znači gol koji si postigao protiv BSK-a? Deluje da postaješ vođa ove ekipe Sloge, misliš li da je tako?

- Gol mi puno znači, pre svega jer je bio odlučujući. Vidim sebe kao jednog od vođa ekipe, već dugo sam u Slogi, ali ne bi trebalo isticati pojedince jer mi moramo da budemo tim i radimo kao jedna porodica.

Sledi Bežanija. Poznato je da je Sloga bila ekipa koja ne prepušta bodove u Kraljevu, ovoga puta je sve drugačije, bodovi su neophodni i na strani s obzirom na situaciju. Kakva su očekivanja?

- Da, nama je sada svaka utakmica bitna. Bežanija je veoma neugodan protivnik i dobar tim. Imaju puno dobrih pojedinca, ali na nama je da uđemo što jače u utakmicu i damo sve od sebe i mislim da možemo da se vratimo neporaženi iz Beograda.

Radnik, Inđija i Bačka su prijatna iznenađenja, Sloga je svakako najneprijatnije u dosadašnjem toku takmičenja. Neizvesno će biti u Prvoj ligi, pa koga ti vidiš na vrhu a koga na dnu tabele?

- Javor i Inđija su za mene glavni favoriti za vrh, a za ispadanje konkuriše više ekipa, baš zbog toga što je liga prilično izjednačena.

Meč desetog kola između Bežanije i Sloge igra se u subotu sa početkom u 15 časova.