XS
SM
MD
LG

Pehar Lige šampiona posetio Niš
Više stotina građana bilo je u centru Niša da dočeka autobus kojim je dovezen "ušati pehar", a prisutnima se obratio i promoter "Ture trofeja" Dejan Savićević, legenda jugoslovenskog fudbala. Savićević je dva puta podizao ovaj pehar, prvo 1991. sa Crvenom zvezdom i onda 1994. godine sa italijanskim Milanom.
CSC-9834.JPG
Dejan Savićević sa peharom; foto: Vanja Keser

Draže mi je bilo što smo 1991. godine moji drugovi i ja osvojili iz Crvene zvezde. Tada smo ovo želeli, da se borimo na terenu i uspeli smo da ga dodirnemo i podignemo u vis. Sada sam imao priliku da opet podignem ovaj pehar, ali je veća draž bila kada sam igrao, trčao, borio se - kaže Savićević.

Dejan Savićević je poslednji put bio u Nišu 2001. godine kada je igrao na oproštajnoj utakmici Nišlije Dragana Stojkovića Piksija.

Odigrao sam dosta utakmica u Nišu, što u dresu Budućnosti, što u dresu Crvene zvezde. Bio sam uspešniji sa Zvezdom jer je Radnički jedna ekipa koja je bila dobra i igrala polufinale Kupa UEFA. Vežu me lepe uspomene. Nadam se da će neki od ovih klinaca napraviti karijeru kakvu ima Piksi ili neki veliki drugi igrači iz Niša - dodao je Savićević.

Zainteresovani građani će moći da se fotografišu sa trofejem u centru do 20 sati.