XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Mikec na “Olimpijskom času” u Aranđelovcu

ARANĐELOVAC, 14. otkobar (Info centar).- Srpski strelac Damir Mikec prisustvovao je “Olimpijskom času” i družio sa sa đacima škola u Aranđelovcu na platou isred Gradske kuće.

Zamenik predsednika opštine Aranđelovac, Miladin Jakovljević, poželeo je dobrodošlicu u Aranđelovac:

- Drago mi je da je Olimpijski komitet Srbije odlučio baš kod nas da organizuje ovaj događaj. Nadam se da će se naša deca lepo družiti i zabaviti danas, naučiti nove stvari o olimpizmu i da će početi još aktivnije da se bave sportom. Svima nam je veliko zadovoljstvo da upoznamo olimpijca Damira Mikeca.

Učesnici “Olimpijskog časa” učili su o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Damir Mikec pokušao je na “Olimpijskoj tribini” da novim drugarima dočara kako je sport uticao na njegov život i da ih motiviše da krenu njegovim stopama, dok su najmlađi osnovci kroz ”Olimpijsku bajku” učili o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. Mališani su takođe učestvovali i u radionici koja se bavi temom sprečavanja diskriminacije.

- Srećan sam što sam danas u Aranđelovcu sa vama i što imam zadovostvo da učestvujem u ovom projektu Olimpijskog komiteta Srbije, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i kompanije Koka kola. Sjajno je družiti se sa vama, bio sam vaših godina kada sam počeo da se bavim sportom koji mi je pružio sve u životu. Trenirao sam plivanje, karate i veslanje i na kraju se pronašao u sreljaštvu. Nije važno da li ćete se profesionalno baviti sportom, važno je da trenirate zbog svog rasta i razvoja. Dva puta sam učestvovao na Olimpijskim igrama i nadam se da ćete danas naučiti mnogo lepih stvari o olimpizmu i olimpijskim vrednostima - rekao je Damir Mikec.