XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Beograd protiv Makpetrola, Niš put sa Rot vajsom, Pionir slobodan u Ligi šampiona

BEOGRAD, 14. oktobar (Info centar).- Međunarodna kuglaška federacija (FIK NBC) objavila je parove prvog kola Lige šampiona, elitnog takmičenja za klubove. Srbija će ukupno imati tri predstavnika, dva u muškoj (Beograd i Niš put) i jednog u ženskoj konkurenciji (Pionir).

U prvom kolu 22. novembra (revanš je 6. decembra) sastaće se na Banjici Beograd, koji je ove godine u Svetskom klupu osvojio treće mesto, i skopski Makpetrol (četvrti tim Kupa NBC federacije), dok će se u Niš put (deveti tim Evropskog kupa) ići na megdan pobedniku Svetskog kupa ove godine nemačkom Rot vajsu.

Pionir, četvrti tim ovogodišnjeg Svetskog kupa, je u prvom kolu slobodan, jer je za žensku Ligu šampiona prijavljeno samo šest ekipa. Na fajnal for odmah su se plasirale dve najbolje svetske ekipe Celje (Slovenija) i Viktorija iz nemačkog Bamberga. Za preostala dva mesta odigraće se samo dva meča u drugom kolu, kada će 24. januara iduće godine Pionir za prolazak na završni turnir igrati protiv drugoplasirane ekipe u Evropskom kupu nemačkog Šrechajma. Prvi meč je u Subotici, revanš je 14. februara 2015. u Nemačkoj. U drugom meču drugog kola sastaće se Kozara iz Gradiške i Mlaka iz Rijeke.

Beograd, ako prođe Skopljance, u drugom kolu ide na boljeg iz meča Olimpija Jaši (Rumunija) – Rasing Strazbur (Francuska) a Niš put na boljeg iz duela Nojmarkt (Italija) - Kluž (Rumunija).

Ostali parovi prvog kola muške Lige šampiona: Segedin - Medveščak (Zagreb), Fojt Sent Pelten (Austrija) - Zadar, Sport Podbrezova (Slovačka) - Rokicani (Češka), Olipija Jaši (Rumunija) - Rasing Strazubur (Francuska), Nojmarkt (Italija) - Kluž (Rumunija) i Zaprešić (Hrvatska) - Alfa Vektor (Poljska).

Fajnal for je od 27. do 29. marta 2015. u Straubingu u Nemačakoj, koji je bio domaćin i u sezoni 2013- 2014. U prošloj Ligi šampiona, Beograd je ispao u drugom kolu od hrvatskog Zaprešića. Beograd je igrao jednom na fajnal foru 2013. u Podbrezovoj i osvojio treće mesto. Prošlu Ligu šampiona osvojio je Segedin, ispred Zadra i Rot vajsa.

Pionir se u prošloj LŠ pobedom u oba meča protiv Kozare iz Gradiške odmah plasirao na završni turnir, gde je osvojio treće mesto iza Celja i Viktorija iz Bamberga. Bilo je to peto učešće Pionira na fajnal foru: bile su druge 2009. i 2011, treće 2014. i četvrte 2010. i 2013.