XS
SM
MD
LG

Soko sa Kolubare širi krila iznad Atlantika

Valjevac Igor Đuković u dresu portugalskog prvologaša Barcelosa na 7. trofeju „Antonio Pratas“ u San Pedro do Sulu blistao u finalu protiv Benfike.

U porazu svog tima 82:98 Đuković je bio najbolji pojedinac sa 17 poena, 5 skokova i 4 asistencije i 3 ukradne lopte. Bivši klonfer Filip Djuran zabeležio je10 poena i 6 skokova, a eks zvezdaš sa iskustvom u Španiji Marko Loncović je ubacio 18 poena. Portugalac Nuno Oliveira je postigao 20 poena. Osvajača trofeja predvodio je mvp finala Ameikanac Jobey Thomas ( 27 poena, 7 asistencija, 6 skokova), Žoao Soares, je ubacio 17 poena uz 7 skokova, a Claudio Fonseka 21 poen, i zabeležio 8 skokova.

Od dolaska u Portugal pre mesec dana u Barcelos na obalu Atlantika Đuković je već zabeležio sjajnih 9 nastupa, i čak 8 pobeda.

- Na putu do finala predsezonskog Kupa, kasnije sledi Superkup, Barcelos je pobedio i vicešampiona Portugala Vitoriu SC, a takav uspeh nisu sanjali u klubu. Ambicije i apetiti su značajno porasli. Imamo tim moćan da se nosi sa svim portugalskim prvoligašima. Uslovi za rad su izvanredni. U klubu su postavljeni visoki ciljeve, jednostavno naše je samo da igramo i pobeđujemo.

Prošle godine Barcelos je bio tek osmi u šampionatu.

- Cilj je da izborimo plasman u plej of. Svi u klubu su u šoku posle trijumfa na turniru u Overenseu krajem septembra, i sada novog uspeha u San Pedro de Sulu. Na premijeri nas čeka Vitoria SC za dve nedelje. U ekipi vlada zajedništvo, izvanredna atmosfera, jezik je sve manja barijera.

Portugal je zemlja mora, sunca i sporta.

-Pored košarke uživamo u čarima portugalskg fudbala, opuštajuće fado muzike, ukusu morskih specijaliteta, ponekad i u čaši vina, a najviše u divnom vremenu i čarobnom mirisu mora – prenosi takođe bitne detalje svoje nove košarkaške priče Igor Đuković, dete valjevskog Metalca, u sezoni 2013/14 u dresu Beovuka najbolji igrač Prve B lige Srbije.

Sokolski uzlet Igora Đukovića u zemlji duge na Atlantiku

Prva medalja u Portugalu za Valjevca, trofeji tek stižu 

 PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03