XS
SM
MD
LG
27.09.2014 Administrator

ŽFK Obilić iz Herceg Novog odigrao prvu prvenstvenu utakmicu

ŽFK „Obilić Herceg Novi“ je danas, 27. septembra, na stadionu „Solila“ u Igalu, odigrao prvu utakmicu 1.ŽFL  Crne Gore. Kao debitant ovog prvenstva, ŽFK „Obilić Herceg Novi“ je igrao protiv ŽFK „Breznica“ iz Pljevalja.

Na utakmici, prepunoj neizvjesnosti i izuzetnoj požrtvovanosti, ŽFK „Obilić Herceg Novi“ je pokazao kako se piše istorija. Iako je ovo prva utakmica, mlade Obilićke su pokazale, na oduševljenje svih prisutnih, izuzetnu spretnost, odličnu igru, dobru tehniku i želju za pobjedom. Obilićke od danas više ne pripadaju ovom vremenu i prostoru, danas su one iskoračile iz naše dimenzije i ušle u Vječnost. Njihova imena, njihov trud, hrabrost i ljubav prema fudbalu pišu istoriju i otvaraju knjigu nezaborava. Na teren su zakoračile uzdignute glave, krupnim koracima i punog srca. Da je fudbal dio njih, dio onoga što jesu i što predstavljaju bilo je jasno već u prvim minutima igre. Timski duh, snažna volja i pozitivna energija čine ovu ekipu posebnom. Publika je netremice pratila svaki potez, šansu i akciju djevojaka na terenu, uz brojne ovacije. Devojke su pokazale da mogu stati rame uz rame sa protivnikom, ali i da je današnja utakmica opravdala velika ulaganja ljudi koji vode klub.

Medijski Centar FK „Obilić Herceg Novi“ ističe da je izuzetno ponosan na sve igračice kao i na stručni štab, jer su današnjim nastupom pokazali da njihova srca tuku isti ritam ljubavi, ljubavi za grb, za dres, za klub.

ŽFK „Obilić Herceg Novi“ sa ambicijom, spremno i sa nestrpljenjem iščekuje narednog protivnika, već sledećeg vikenda, kada će igrati u gostima sa ŽFK „Sedmica“ iz Bijelog Polja.