XS
SM
MD
LG

Prijateljska utrakmica Stepojevac Vaga - Donji Srem

 

Stepojevac Vaga - Donji Srem

1:6 (1:3)

   U sklopu obeležavanja 80-godišnjice beogradskog zonaša Stepojevac Vage upriličena je prijateljska utakmica, koja je poslužila trenerima Dejanu Petroviću, odn. Nenadu Vaniću da provere trenutnu formu i mogućnosti, pre svih, novih igrača i potencijalnih pojačanja. Utakmica je bila posebno zanimljiva u prvih tridesetak minuta, kada je domaćin imao 6-7 više nego izglednih prilika: u nekoliko navrata u odbrani Donjeg Srema igralo se kao „na bilijarskom stolu“. Dešavalo se da su fudbaleri Stepojevac Vage u istom napadu imali po 2-3 šuta na gol Belića. Međutrim, od 30. minuta, pa nadalje Donji Srem je sve više preuzimao inicijativu i postavljalo se pitanje samo koliko će ubedljiva pobeda biti

0:1 (11. minut). Na centaršut Stankovića, na pet metara od gola domaćina najbolje se snašao Mazalica.

0:2 (33. minut). Ubačenu loptu iz ugla Jankovića, Marčeta pretvara u gol.

0:3 (37. minut). Mazalica još jednom dokazuje da „ima nešto“.

1:3 (44.minut). Odbrana Donjeg Srema ne reaguje najbolje na ubačenu loptu Pranića i dozvoljava Nikoliću da smanji prednost.

1:4( 65.minut). U listu strelaca upisuje se i Tufegdžić, kada je „materijalizovao“ dobro izveden korner.

1:5 (75. minut). Jedna od najlepših akcija na utakmici: započeo je Beljić, nastavio Stanisavljević, a završio Spalević.

1:6 (79. minut). Dobar nagoveštaj za Vanića: još jedan gol Spalevića (posle centaršuta Crnomarkovića).

Po završetku utakmice organizovana je zajednička večera. Finansijeru Stepojevac Vage, „Bati“ Kuzmanoviću, povodom 80 „rođendana“ kluba, plaketu u ime Donjeg Srema uručio je Dragan Despotović, sportski direktor pećinačkog superligaša. Predstavnici klubova su izjavili da se saradnja dva kluba nastavlja, a „revanš“ je na proleće na Katpoint Areni.

Stepojevac: gledalaca 200. Sudija: Miloš Josipović (Veliki Crljeni). Pomoćnici: Dušan Koički i Nenad Nešković (oba iz Lazarevca).

STEPOJEVAC VAGA: Aleksić, Radenović, Pranić, Marinković, Pavlović, Ašković, Nikolić, Kaličanin, Petrović, Perišić, Kovačević. Igrali su još: N. Davidović, Todorović, Stojković, M. Davidović, Milošević, Stejanić, Merdović, Zarić, M. Anđeljković, Ž. Anđelković, Aleksić.

DONJi SREM: Belić, Peličić, Košutić, Ivanov, Obuobi, Šarac, Janković, Stanković, Tufegdžić, Mazalica, Marčeta. Igrali su još: Starčević, Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić, Crnomarković, Beljić, Zec, Grujičić, Spalević, Stanisavljević, Bukorac.

 

Stepojevac Vaga - Donji Srem

Dragan Despotović i Bata Kuzmanović


Sledeća vest
Derbi kraj Tise