XS
SM
MD
LG

Razgovor sa povodom – fudbaler norveškog HamKama Srdjan Urošević

Kada biste ušli u bilo koju srpsku kladionicu i spomenuli grad Hamar, verovatno bi vas gledali "belo"... Ali ako biste spomenuli HamKam, e, to je već druga stvar. To je možda i najomiljeniji norveški fudbalski klub u Srbiji, naravno zbog interesantnog imena. Pogotovo što u vreme kada nema jačih evropskih fudbalskih liga, Norvežani uveliko igraju, pa se na listićima pored slovačkog hokeja nađe i HamKam. A u HamKamu se našao i jedan naš fudbaler. Srdjan Urošević, bivši igrač Bežanije, Zemuna i Obilića, već sezonu i po brani boje zeleno-belih iz Hamara.
- Odavno sam se navikao na ovdašnje uslove, kao i na to da se liga igra do novembra. Malo nas je poremetilo ispadanje iz prve lige, ali vrlo brzo ćemo se vratiti. Imali smo neverovatne pehove, da ni u jednom trenutku nismo imali manje od pet povređenih igrača. Čak je i Fudbalski savez Norveške slao doktore da izvide šta se to dešava sa povređenim igračima. To ipak ništa nije pomoglo da se klub bogate tradicije ( osnovan 1918.) nađe u nižem rangu - kaže Urošević.

Urošević igra na mestu zadnjeg veznog igrača, mada ga je trener probao i na nekim drugim mestima, što govori o raznovrsnosti ovog fudbalera. Sve je to u funkciji zadatka koji ispunjavaju svi u klubu a to je brzi povratak u elitu.

- Imamo jako dobru ekipu i mislim da je naš povratak u prvu ligu vrlo izvestan, a to od nas očekuje i ceo grad, posebno zbog toga što se gradi novi, super-moderan stadion. Još jedan podatak koji govori u prilog tome je i kolektivni duh ekipe. Redovno se organizuju druženja, idemo na kuglanje, karting, bili smo i u nekoj vojnoj bazi gde smo se spuštali kanapom sa kule visoke 60 metara – prepričava utiske Urošević.

O eventualnom povratku u Srbiju ne razmišlja, a trenutno mu društvo pravi devojka. Redovno ga obilazi i rodbina, pa mu je sve potaman. O planovima za budućnost priča smireno i bez zadrške.
- U najboljim sam igračkim godinama, i dalje sam željan dokazivanja, a ova sezona je prava prilika za to. Kada se završe lige po Evropi, Norveška je jedna od zemalja u centru pažnje za zapadno evropske zemlje, pa će sigurno biti mesta i za moju promociju. Sve ostalo prepuštam mom menadžeru - rekao je dvadesetpetogodišnji Urošević.