XS
SM
MD
LG
13.05.2009 A.Daišević

Prijateljska odbojkaška utakmica reprezentacija: "Juniori" - "Studenti" 2:3

U jedinoj proveri pred odlazak na kvalifikacioni turnir u Zagreb naša juniorska reprezentacija odmerila je snage sa kombinovanom Univerzitetskom selekcijom koja je mogla da ponese i ime selekcija naše lige. Oko stotinak gledalaca u dvorani u Ivanjici videli su dva sata dobre odbojke i uverili se  da naši najbolji juniori potpuno spremni i orni odlaze u glavni grad Hrvatske po vizu za Svetsko prvenstvo u Indiji. Izabranici Dragana Đorđevića slavili su zasluženo pobedu i pokazali da i među njima ima igrača koji bi s pravom mogli da se nađu na konačnom spisku reprezentacije za Univerzijadu u Beogradu.  U prvom setu gledali smo izjednačenu igru, česte smene u vođstvu i dominaciju korektora Atanasijevića na jednoj i Gavrilovića na drugoj strani. Prevagu "studentima" doneo je blok Zvezdinih srednjaka Rašića i Bojovića i najprijatnijeg iznenađenja utakmice, odbojkaša Vojvodine Aleskandra Veselinovića. Velika borba u drugom setu u kome su prvo juniori imali veliku rezultatsku prednost, pa potom veliki "kam bek" "studenata", nekoliko ne iskorišćenih set lopti na obe strane i na kraju je kuglica stala na "belo" (dresovi juniorske reprezentacije). Selektor "studenata" Đorđević je u trećem setu promenio kompletnu postavu sem libera, slično je učinio i kolega sa suprotne strane Žarković, ali videli smo potpunu domanaciju "plavih" i ubedljivi trijumf. Treba istaći da su zbog odsustva Stevanovića (Radnički Kg.) i Čupkovića (Vojvodina) primači servisa Ivović, Vasić i Mijailović igrali za obe selekcije ostvarivši zapažen učinak. Juniori su uzvratili udarac u četvrtom setu u kome je odlično funkcionisao blok, dobra igra u polju Vujića i pucački raspoložen Atanasijević. Taj brek se igrao do 25, na zadovoljstvo okupljenih gledalaca, pobedu su želeli i jedni i drugi, ali su na kraju jače nerve i mirniju ruku imali "studenti" za konačnu pobedu od 3-2.
- Mogu da budem zadovoljan, jer se zaista igrala dobra odbojka. Veliku zahvalnost dugujem igračima iz Univerzitetske selekcije koji su se na naš poziv brzo okupili i pružili odličnu igru u našem jedinom kontrolnom meču pred Zagreb. Zadovoljan sam atmosferom, momci su vredno radili ovde u Ivanjici, gde se uvek osećamo kao kod kuće. Optimista sam i verujem da možemo do vize za Indiju i siguran sam da će moji izabranici pružiti sve od sebe - bio je komentar Milana Žarkovića selektora juniorske reprezentacije Srbije.
Na kvalifikacionom turniru u Zagrebu naša reprezentacija za protivnike ima selekciju domaćina, Holandiju i Grčku.

Potpredsednik OSS Nenad Golijanin takođe je sa prijateljima krenuo put Ivanjice na kontrolni meč juniora i "studenata", ali zbog saobraćajne nesreće kod Ljiga nije stigao da vidi pomenuti susret. Na sreću, osim materijalne štete, nije bilo težih posledica u ovom udesu, ali je Golijanin bio prisutan na zajedničkoj večeri gde je poželeo našoj najboljoj juniorskoj reprezentaciji uspeh na zagrebačkim kvalifikacijama.

Ivanjica - Hala "Crnjevo". Gledalaca: 100.  Sudije: Murić i Petrović (Užice). Rezultat: JUNIORSKA REPREZENTACIJA - UNIVERZITETSKA SELEKCIJA 2:3, po setovima (21:25, 30:28, 13:25, 25:20, 23:25).

JUNIORSKA REPREZENTACIJA: Stefanović 2, Atanasijević 26, Samradžić 9, Radović 3, Vasić 8, Mijailović 6, Vujić (libero), Jovović, Petković 7, Čubrilo 5, Kovačević 5, Ivović 1   Selektor: M. Žarković
UNIVERZITETSKA REPREZENTACIJA: Rašić 12, Bojović 11, Mitić 2, Gavriloivić 15, Veselinović 12, Ivović 4, Ilić (libero), Bićanin 8, Turanjanin 7, Mrdak 6, Perić 6, Vasić 7, Mijailović 3  Selektor: D. Đorđević