XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Mihajlović odabrao kvartet za Granadu

BEOGRAD, 11. avgust (Info centar).- Dejan Mihajlović, selektor streljačke reprezentacije Srbije u gađanju glinenih golubova odredio je strelce za Šampionat sveta u Granadi od 6. do 22. septembra.

U disciplini trap u seniorskoj konkurenciji Srbiju će predstavljati Zoran Jakšić strelac beogradskog Rikošeta, pobednik finala Kupa Srbije ove godine.

Juniorsku reprezentaciju, takođe u disciplini trap, činiće Nemanja Smiljanić (Grof, Kalište kod Požarevca), Borko Vasiljević i Petar Vasiljević (obojica Rikošet, Beograd). Borko Vasiljević je ove godine osvojio Svetski kup za juniore u Porpetu, a Smiljanić je trijumfovao u juniorskoj konkurnciji na “VN Peraci” u Beogradu, kada je Petar Vasiljević bio šesti.

- Zoran Jakšić je mlad senior i sjajnim rezultatom u na Svetskom kupu u Minhenu od 120 golubova, samo dva manje od državnog rekorda, preporučio se za učešće na SP u Granadi – kaže Dejan Mihajlović.- Juniori su ove gdine nekoliko puta imali odlične rezultete, bili su i peti u Evropi. Odlučio sam se za Petra Vasiljevića umesto standardnog reprezentativca Maksima Egelju koji zbog obaveza u školi i polaganja mature, što je uvek prioritet, nije imao dovoljno treninga. Mi smo mala zemlja, i sam odlazak na SP, uz ogromnu podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, je veliki uspeh i nadam se plasmanu u zlatnu sredinu. Planiram od 14. do 16. avgusta mini pripreme u “Bg sportskom centru Kovilovo”. Nedelju dana pred SP u Granadi imaćemo na državnom šampionatu priliku da proverimo formu, a pred sam polazak radićemo još tri dana u Kovilovu.

Smiljaniću je ovo peto učešće u poslednjih pet godina na Šampionatima sveta u juniorskoj konkurenciji. U Limi 2013. osvojio je sjajno 17. mesto, u Mariboru 2009. bio je 21, u Beogradu 2011. zauzeo je 23. mesto i u Minhenu 2010. bio je 71.

Jakšić je učestvao kao junior na SP u Beogradu 2011. i zauzeo 58. mesto. U gađanju glinenih golubova održavaju se Šampionati sveta svake godine osim u olimpijskoj.

Srpski strelci na glinene golubove u Granadi izlaze na vatrenu liniju 8, 9. i 10. septembra.

INCLUDEPICTURE "https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif" \* MERGEFORMATINET