XS
SM
MD
LG

Baljevački Rudar proslavio 80 godina postojanja

Svečano i skromno, uz prisustvo velikog broja zvanica i građana, Fudbaleski klub "Rudar" iz Baljevca na Ibru, obeležio je veliki jubilej, 80 godina postojanja. Sada već davne 1934.godine, na inicijativu rudara Ibraskih rudnika, osnovan je klub, koji je tada bio jedino mesto gde se okupljala omladina Baljevca. Rudarska varošica živela je za utakmice svog kluba, a mečevi bi se prepričavali danima. Na terenu fudbalskog kluba odigrano je preko 3.000 utakmica, nastupilo je oko 100.000 igrača, a susrete je posmatralo preko pola miliona gledalaca. Sa stadiona "Pod Kipom" počelo je dosta poznatih imena koji su igrali u najkvalitetnijim ligama naše zemlje...Pavlović, Glavčić, Popović, Rašković. Proslava velikog jubileja iskorištena je i da se na korišćenje pusti i nova zgrada svlačionice, koja je bila više nego neophodna jer je stara zgrada već odavno bila zrela za istoriju. Uz veliku pomoć lokalne samouprave, investitora i donatora, svlačionica je objekat kojim će se baljevčani ponositi. Zgradu svlačionice svečano je otvorio predesdnik Opštine Raška Ignjat Rakitić. Sadašnji predsednik kluba Zoran Matović sa dosta emocija je govorio o novom objektu:

  - Moram pre svega da izrazim veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi, sportskom savezu naše opštine, gospodinu radojičiću, ali i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da ostvarimo dugogodišnji san fudbalera i sportskih radnika Baljevca. Još jednom se pokazalu da su oni koji se bave sportom na bilo koji način, dobri ljudi. Preko 120 članova našeg kluba imaće od sada prave uslove za rad i treninge - istakao je Matović.

Prvu prvenstvenu utakmicu iz nove svlačionice fudbaleri Rudara odigraće 16.avgusta kada će ugostiti Trepču iz Kosovske Mitrovice u okviru prvog kola zone "Morava".