XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Srpski strelci probaju teško strelište u Granadi

BEOGRAD, 10. jul (Info centar).- Streljačka reprezentacija Srbije od 11. do 16. jula biće na pripremama u Granadi a potom će na teškom strelištu u ovom gradu gađati na „Velikoj nagradi Huana Karlosa“ od 16. do 20. jula.

- Želimo da se strelci upoznaju sa uslovima koji nisu ni malo laki. U ovom gradu je održan Šampionat Evrope 2007. a prošle godine i Svetski kup i neki naši strelci su već gađali na veoma zahtevnom strelištu ali ima dosta mlađih kojima će ove prireme dobro doći. Domaćini kažu da su popravili uslove na vazdušnom strelištu koje je ostalo u lošoj uspomeni svima zbog paklene vrućine, pa ćemo videti koliko su u tome uspeli - kaže Srećko Pejović sportski direktor SS Srbije.- Granada će u septembru biti domaćin Svetskog prvenstva na kome će se vaditi olimpijske vize za Rio, pa će naš stručni tim razgledati i hotele da rezervišemo najpovoljniji a najbolji mogući smeštaj, jer nemamo dovoljno novca.

SS Srbije je pokušao da reši gorući problem sa uvozom MK municije, jer je javna nabavka propala i Pejović se nada da će stići od početka avgusta i prvih priprema:

- Za ovo takmičenje u Granadi iskoristili smo poslednje zalihe, vozačkim rečnikom sada „radimo na rezervi“, ali smo uspeli da kroz javnu nabavku male vrednosti obezbedimo količnu za koju mislim da će biti dovaljna za treninge i učešće na Šampionatu sveta. Nema rezultatskog opterećenja na „Velikoj nagradi Huana Karlosa“ i dogovor je da se prvenstveno odrade neki taktički i tehnički zadaci – objasnio je Pejović.- Veliku zahvalnost dugujemo Olimpijskom komitetu Srbije koji podržava naše programe za SP u Granadi i letnje Olimpijske igre mladih u Nankingu u avgustu, a ovaj turnir je važan deo priprema. Takođe, Ministarstvo omladine i sporta pomaže Streljačkom savezu Srbije i bez te pomoći ne bi bilo ni uspeha ove godine, jer ne treba zaboraviti da smo na tri Svetska kupa osvojili čak osam medalja - dve zlatne, dve srebrne i četiri bronzane i na tim rezultatima, trasiramo, sa mnogo optimizma, put ka Olimpijskim igrama u Riju.

Treneri Dragan Donević i Boban Marinković su testirali oružje reprezentativaca u fabrici u Felbahu u Nemačkoj:

- Od firme Valter dobili smo novu vazdušnu pušku za Ninu Radulović reprezentativku Zvezdare čije je oružje izgorelo u požaru klupskih prostorija – kaže Donević koji će biti u stručnom timu u Granadi.- Andrea Arsović će morati da promeni vazdušnu pušku firme FVB jer nešto nije u redu, pa će u Granadi gađati sa starom, a novu ćemo doneti do prvih priprema. Sve ostale puške i pištolji su u redu i što se tog dela tiče svi mogu da budu mirni. Dobro je što ćemo u Grandi imati četiri – pet dana za treninge jer je strelište izuzetno komplikovano i mladi strelci će se suočiti sa uslovima na koje nisu navikli a koje treba savladati...

Srećko Pejović je za „Veliku nagradu Huana Karlosa“ odredio ove strelce - puška: Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Novi Sad), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Milenko Sebić („Akademija Maksimović“), Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“, Kragujevac) i Andrija Milovanović (Niš), pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasmina Grgić (Smederevo), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice).

U stručnom štabu biće Dragan Donević, Mira Maksimović, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić i Boban Marković.

Prvo takmičenje je 17. jula, vazdušna puška za muškarce i žene.