XS
SM
MD
LG
12.03.2009 wienerliga.org

Ribnica slavila u Kragujevcu!

Veliko iznenađenje dogodilo se u Kragujevcu, Ribnica je posle samo 68 minuta igre došla do prednosti u polufinalnoj seriji plej-ofa. Ujedno, Radnički je po prvi put ove sezone poražen pred svojim navijačima u hali „Jezero”, pa su sada Kraljevčani ne samo u rezultatskoj, već i u psihološkoj prednosti. Novi meč istih rivala biće odigran već sutra, takođe u Kragujevcu.
Blistali su sinoć Kraljevčani u svim elementima igre. Odavno neka ekipa u Super ligi nije meč završila sa čak 64 % uspešnosti napada, uz samo jednu grešku! Naravno, bolje je funkcionisao i servis, ali i blok Kraljevčana, a nezaustavljiv je bio korektor Ribnice Radovan Gavrilović, za koga domaći nisu imali rešenja.

Oba trenera su meč počela sa najjačim ili bolje rečeno očekivanim postavama, a podatak da Mačužić nije baš ništa promenio tokom ovog duela dovoljno govori o tome koliko je njegova ekipa bila nadmoćna. Već na startu prvog seta Kraljevčani su poveli (11:7), a jedino što su domaći uspeli je da stignu do izjednačenja polovinom seta (13:13). U ovom periodu je odlučila sjajna serija servisa Radovana Gavrilovića, koja je ponovo donela četiri poena prednosti Ribnici (23:19), a nešto kasnije i prvi set – 25:21.

Još u prvom periodu Kovač je u igru poslao rezervistu, Iliju Ivovića, a u drugom i Nemanju Stevanovića, umesto startnih primača Nakovskog i Simeunovića. Ni to nije dalo rezultata, tačnije Kraljevčani su nastavili sa perfektnom partijom. Vrlo brzo, ovoga puta posle servisa najmlađeg na terenu, Uroša Kovačevića, Ribnica je stekla pet poena viška (13:8), a potom su rutinski odradili ostatak seta, za ubedljivih 25:18.

Slična slika se ponovila i u trećem periodu. Ovoga puta je Ribnica stigla do ogromnih 22:14 i činilo se da je sve gotovo. Uspeli su Kragujevčani tek tada da vežu nekoliko poena u nizu, da priđu na minus četiri (22:18), ali su dva tajm-auta Mačužića bila dovoljna da Ribnica privede posao kraju – 25:20.

Sutra je na programu prvi meč polufinala između Crvene zvezde i NIS Vojvodine u hali Šumice, od 20 časova.

Radnički Kredi banka – Ribnica 0:3 (21:25, 18:25, 20:25)

Dvorana: „Jezero”. Gledalaca: 800. Sudije: Zorica Bjelić i Nenad Davidović (oboje iz Beograda). Trajanje meča: 68 minuta. Rezultat u seriji: 0:1.
Radnički Kredi banka: Duduj 4, Simeunović 2, Nakovski 7, Ilić, Čedić 7, Gjorgiev 12, Pantelić (libero), Perović, I. Ivović 7, Stevanović 2, Radović, Jovanović. Trener: Slobodan Kovač.
Ribnica: Gavrilović 19, Đorđević 9, Mijalković 7, Kovačević 9, Bićanin 1, Radević 5, Jović (libero), Borovnjak, Radivojević, Milovanović, Lazarević, Mrdak. Trener: Boško Mačužić.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise