XS
SM
MD
LG
11.03.2009 A. Daišević

Do trijumfa bez opterećenja

Polufinalna serija plej ofa počinje danas TV duelom iz kragujevačkog „Jezera“. Domaći Radnički, lider Viner Štediše Superlige, dočekuje prve komšije, kraljevačku Ribnicu,a sve podseća na polufinalnu seriju prvog odbojkaškog šampionata samostalne Srbije, prve dve godine. I tada su „đavoli“ i „musketari“ bili bitku za finale, a autsajder Ribnica imala je više uspeha.
Kraljevčani su u ovoj sezoni već ostvarili zacrtani cilj. Izborili su ulazak među četiri najbolja tima, igraće u Evropi naredne sezone i ponovo su učesnici plej ofa. U takmičenju mini lige uspeli su da pobede sva tri vodeća tima našeg prvenstva, pa bi se moglo zaključiti da više i nemaju motiva za neke nove ciljeve.
- Motiva uvek ima, dok god se igra želja svakoga sportiste je da pobedi, da bude najbolji. Mi smo plej of zaslužili. Imali smo mnogo poteškoća tokom sezone, ali nismo kukali, ćutali smo, radili, izbacili na veliku scenu nekoliko novih imena, vratili u žižu zbivanja dva eks reprezentativca i velikim zalaganjem i odricanjem stigli dovde. Time se naša zanimanja ne završavaju i spremni smo da učinimo i korak više – kaže Boško Mačužić trener Ribnice.

 
Duel Ribnice i Radničkog u polufinalu Play-Off-a 2007.

Radnički je bio i poslednji protivnik u ligaškom delu takmičenja, ove sezone je bolji u međusobnim obračunima, ali Kragujevčane sigurno još peče poraz od pre dve godine u plej ofu.
- Često se sada pominje ta polufinalana serija, ali današnji i sledeći dueli nemaju mnogo veze sa tim duelima. Ova generacija Ribnice piše neku novu stranicu klupske istorije, ne nastavljamo ono od pre dve godine. Radnički je jako kvalitetan tim, ove sezone su u prvenstvo ušli kao favorit broj jedan i svojim igrama su to i opravdali. Za razliku od većine klubova Superlige imaju odličnu organizaciju, jako dobre finansije i mnogo toga im ide u prilog. Kako su nedavno ostali bez Kupa Srbije usresredili su se na titulu, žele je po svaku cenu – hvali komšije i to sa razlogom strateg Ribnice, ali ne uzmiče sa megdana: - Mi u ove mečeve ulazimo prilično rasterećeni, nema pritiska i to bi trebalo da bude naša šansa. Pri tome imamo takođe kvalitetan tim koji u poslednje vreme, od kada se kompletirao, igra jako dobro i imamo razloga za optimizam. Hrabro, mirno is strpljivo, to je recept kako doći do barem jednog trijumfa u dva meča u Kragujevcu, obezbediti dve utakmice u našoj avliji i onda pokušati ono što retko ko očekuje. Verujem u moje igrače i mislim da možemo do trijumfa – zaključuje Mačužić.

Atmosfera među „musketarima“ vrlo pozitivna, posednji ubedljiv trijumf protiv Radničkog podigao je i samopouzdanje, lepa je to uvertira pred večerašnji okršaj.
- Ako smo uspeli da ih nadigramo u petak zašto ne bi smo takvu igru ponovili i danas. Oni su nastupili sa „šarenim“ timom, ali to je njihov problem. Mislim da smo u dobroj formi, ne bojimo se ni jednog rivala, pa ni Radničkog, iako uvažavamo njihov kvalitet i sigurno je da su favoriti u ovoj seriji. Ali bili su to i pre dve godine. Pokušaćemo već večeras da načinimo brejk, pred TV kamerama ove sezone nemamo mnogo uspeha, ali igramo jako kvalitetno. Vreme je da nam se sada malo vrati – naglašava najbolji igrač poslednjeg duela ova dva tima u Kraljevu, kadetski reprezentativac Srbije Uroš Kovačević i šeretski dodaje: - Prošle sezone sam sa Ribnicom postao pionirski i kadetski prvak Srbije, hoće me trofeji, pa se nadam da mogu taj niz da nastavim i u seniorskoj konkurenciji.

Ribnica neće organizovano voditi navijače u Kraguuevac, ali treba očekivati da će najzagriženiji biti večeras uz svoje ljubimce u dvorani „Jezero“.