XS
SM
MD
LG

Sa pančevačkih fudbalskih terena

Poznat je prvi finalista KUP-a OFS Pančevo. To je Mladost iz Omoljice, koja je očekivano lako savladala vojlovačku Mladost sa 4:0, poluvreme 2:0. Susret je odigran na sportskom centru Mladost u Omoljici, pred nekih stotinjak gledalaca. Shodno razlici u rangovima u kojma se takmiče, plus ambicijama imenjaka, vidjena je sasvim solidna fudbalska predstava. Omoljčani znatno bolji, vidi se da imaju dobro ukomponovan tim, koji s pravom konkuriše za povratak u Vojvodjansku ligu. Još su jači nego jesenas, pa i ne čudi dobra igra i veliki broj prilika, od kojih su samo četiri pretvorene u pogodke, a golova je moglo biti sijaset. Vojlovčani sa malo izmenjenim, podmlađenim sastavom, trudili su se koliko su mogli, ali to nije bilo dovoljno ni da se ublaži poraz.

FK Mladost (Omoljica): Bujaković (Potkonjak), Binđa, Živanović, Mitrović, Kalapiš, Guran (Krunić), Đukanović, Božić (Nebrigić), Nikolovski, Milenković, Lukić. FK Mladost (Vojlovica) : Mitrović, Sedlakov, Andraši, Santrač, Luković, Halabdin (Orsić), Čala (Mujić), Milikić, Čalić (Brezina), Grujić, Zeljković.

Drugi finalista biće poznat posle utakmice izmedju Budućnosti iz Banatskog Brestovca i Dolova. Dinamo bolji i konkretniji od Radnika Ulazimo u samu završnicu priprema pred start nove fudbalske sezone u koju mnogi klubovi iz pančevačke opštine ulaze sa velikim ambicijama. Na terenu pored Hale sportova na Strelištu, snage su odmerili veliki rivali i prve komšije, Dinamo i Radnik sa Starog Tamiša. Ono što se zna o ova dva tima potvrdilo se i na ovom susretu. Dinamo bolji, konkretniji, sa širim fondom kvalitetnijih igrača, sigurno je u krugu glavnih kandidata za plasman u Srpsku ligu. Tamiševcima obezbedjena zlatna sredina, tačnije gornji deo tabele.
Tim Zorana Madževskog imao je inicijativu, stvarao šanse, a da su strelci bili precizniji, pogotovo Forgić, rezultat bio sigurno bio ubedljiviji u korist Dinama. Imali su i izabranici Gradimira Jovanovića svoje šanse, ali evidentno je bilo da je Dinamo jači tim. „Brzi voz“ je slavio sa 2:1. Prvi gol postigao je Popović iz penala u 23 minutu, dok je ispostavilo se pobedonosni delo Taskovskog iz Radnika, tačnije rečeno njegov autogol u 74 minutu. Mitić je u 72 postigao jedini gol za ekipu sa Starog Tamiša.

FK Dinamo: Varga, I.Pešovski, Timotijević, Savanović, Živić, Kovačević, Tošić, Tiodorović, Forgić, Popović, Đoković. Igrali su još: Aleksić, Marković, Jerković, S.Pešovski, Jovanov, Ilić, Milivojev.
FK Radnik: Šahurić, Vukadinović, Taskovski, Poljak, Mitić, Ostojić, Pušica, Koleski, Andonovski, Abramović, Petrović. Igrali su još: Topić, Zeković, Mikić, Vulin, Savanović, Vučković, Jakšić.

Za vikend pred nama na programu su poslednji prijateljski susreti pred nastavak sezone u Vojvodjanskoj fudbalskoj ligi grupa Istok. Start drugog dela sezone zakazan je za vikend 13-14.mart. Dinamo je domaćin i veliki favorit, dočekuje na svom terenu pretposlednju ekipu na tabeli Polet iz Nakova, dok Radnik gostuje nezgodnom BAK-u u Beloj Crkvi.

Kačarevačko Jedinstvo Stević uspešno je odradilo još jednu pripremnu utakmicu. Savladana je Sloga iz Banatskog Novog Sela sa 3:2, ali i da novoseljani slavili ne bi bilo nezasluženo. Sloga je imala dosta prilika, igraju sve bolje, i već se naslućuje da će u prolećnom delu biti mnogo jači neko jesenas. Sa druge strane izabranici Branka Stojkovskog pružili su svoj maksimum u ovom trenutku, uz najavu iz kluba da se prave partije tek očekuju. Stotinjak ljubitelja fudbala u Kačarevu videlo je pet golova, a po šansama na zaista teškom terenu, moglo ih je biti još toliko. Sloga bolja uprvom delu utakmice, u nastavku, pogotovo u završnim trenucima, uspešniji domaćin. Dvostruki strelac za Jedinstvo Stević bio je Darijan Anđelović ( 60,83 minut), dok je treći i pobedonosni gol postigao Ilić u 88 minutu.
Strelci za Slogu bili su Jandrić u 35 i Marčetić u 48 minutu.

FK Jedinstvo Stević: Knežević, Marjanušić, N.Anđelović, Spaskovski, Atanasov, Đorđijevski, Mladenovski, D.Anđelović, Rajković, Ilić, Spasić.
Igrali su još: Sekulić, Nišević, Nicić, Ivanovski.
FK Sloga (BNS) : M.Milanović, Kalkan, Rusuloj, Vasić, Jandrić, Popadić, D.Milanović, Perlaš, Marčetić, Jović, Zec. Igrali su još: Dupor, Anisimov, Savičić.

U prvom kolu nastavka sezone u Prvoj Južnobanatskoj fudbalkoj ligi koja startuje za desetak dana, Sloga iz Banatskog Novog Sela, dočekuje na svom terenu Radnički iz Kovina, dok u okviru Druge Južnobanatske fudbalske lige Jedinstvo Stević dočekuje u komšijskom derbiju ekipu Glogonja.