XS
SM
MD
LG
04.06.2014 Administrator

Rukometni svet solidaran u nevolji

Rukometna Srbija ujedinila se u borbi protiv poplava. Pomoć stanovništvu i područjima koja su preživela veliku štetu od poplava, ne prestaje da stiže sa svih strana. Apel Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, shvaćen je u rukometnoj zajednici na najbolji mogući način. Počev od zaposlenih u Rukometnom savezu Srbije, preko velikog broja rukometnih klubova, organizacija i zajednica, ali i

pojedinaca.

Veliki broj bivših državnih reprezentativaca – nosilaca nacionalnih priznanja, donirao je novčana sredstva za žrtve poplava, a to su uradili i neki sadašnji reprezentativci. Srpski reprezentativac, Slaviša Miša Đukanović je, uz svesrdnu pomoć rukometnih prijatelja iz Francuske , isporučio čitav šleper pomoći građanima Obrenovca, koji su najviše stradali u prirodnoj katastrofi koja je zadesila našu zemlju.Treba napomenuti da je sam šleper obezbeđen uz pomoć nacionalne lige Francuske (LNH).

Novčana pomoć stiže i iz Međunarodne rukometne Federacije, koja će uplatiti 15.000 švajcarskih franaka u svrhu pomoći Srbiji. Lep gest najavila je i rukometna Federacija Austrije, koja će takođe uputiti finansijsku pomoć srpskom narodu.

Da humanitarna akcija neće biti kratkog dana govori i odluka Rukometnog saveza Srbije da čitav prihod sa mečeva kvalifikacija za SP 2015 (Češka) i EURO 2014 (Slovenija) u Nišu 7. i 15. juna, bude namenjen pomoći rukometnim klubovima sa ugroženih područja.

Rukometni savez Srbije ponovo poziva sve članove rukometne zajednice da nastave da šalju pomoć onima kojima je potrebna.