XS
SM
MD
LG
20.02.2009 srbijasport.net

Revijalna utakmica: KK Sloga - "Divac i prijatelji"

Povodom svečanog otvaranja  novoizgradjene sportske Hale u Vrnjačkoj Banji, koja će nositi ime po legendarnom srpskom košarkašu Vlede Divcu, biće odigrana revijalna košarkaška utakmica izmedju KK Sloge iz Kraljeva i ekipe "Divac i prijatelji".
Košarkaški klub Sloga je prihvatio poziv komšija iz Vrnjačke Banje, da odigravanjem revijalne utakmice protiv ekipe "Divac i prijatelji" uveliča svečanost povodom otvaranja nove sportske Hale.
Treba podsetiti, da je proslavljeni košarkaški "AS" svoju afirmaciju upravo stekao u kraljevačkoj Slogi. Prvi učitelj i trener u Slogi bio mu je Milan Bogojević, a „beli“ dres je nosio u periodu od 1982. do 1986. godine. U prvom timu Sloge debitovao je pred kraj sezone 84/85. Sledeća sezona je bila Vladova potpuna afirmacija u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je 1986. godine sledio odlazak u beogradski Partizan.

Pored Vlada Divca za ekipu "Divac i prijatelji" igraće Koprivica, Danilović, Lončar, Berić, kao i proslavljeni fudbalski "AS" Savo Milošević i još neki gosti, koji će ovoj utakmici i čitavom dogadjaju dati dodatnu draž.
Svečano otvaranje nove sportske Hale upriličiće veliki broj ličnosti iz javnog, sportskog i kulturnog života Srbije. Svoje prisustvo su najavili mnogi sportski radnici, izmedju ostalih Duda Ivković, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić, kao i gradonačelnici Kraljeva, Kragujevca, Jagodine i Kruševca.  
Ceremonija svečanog otvaranja Hale predvidjena je za ponedeljak, 23. februara 2009. godine. U okviru ceremonije otvaranja nove sportske Hale biće predstavljena muzejska postavka posvećena Vlade Divcu. Otvaranje muzejske postavke je predvidjeno za 17:30 časova, dok će revijalna košarkaška utakmica početi u 18 časova.