XS
SM
MD
LG
20.02.2009 A. Daišević

Zvezdani "Musketari"

Posle četiri kola u mini ligi za prvaka Ribnica ima polovičan učinak. Maksimalni porazi od C. zvezde u Beogradu i Radničkog u Kragujevcu nadomešteni su ubedljivim pobedama protiv Vojvodine i C. zvezde u Kraljevu. Ako se zna da u redovnom delu ligaško takmičenja „musketari“ nisu uspeli da trijumfuju protiv vodećeg trija Viner Štediše Superlige, onda je do sada ostvareno u mini ligi jako dobar rezultat. Zvanični šampion Srbije, beogradska Crvena zvezda, položila je oružje pred razigranim „musketarima“ tek u šestom ovosezonskom međusobnom obračunu. Oko hiljadu gledalaca u „kutiji šibica“ uživalo je u igri svojih ljubimaca koji su „crveno-bele“ počistili sa parketa. Šampion je igrao onoliko koliko mu je Ribnica dozovolila,a to je bilo vredno tek osvajanja jednog seta. Sve ostalo pripalo je kraljevačkom superligašu koji je prikazao još bolju igru nego sedam dana ranije kada su novosadske „lale“ ostavili na nuli.
- Jako sam zadovoljan i moji igrači za prikazano u ovom meču zaslužuju čestitke. Odigrali smo baš onako kako se pripremamo sve ovo vreme, kako sam i tražio od igrača. Sveli smo greške na minimum, dozvoljene su bile samo servis greške,a strpljivom i pametnom igrom rušili smo otpor protivnika. Mnogo utakmica sa C. zvezdom ove sezone olakšalo nam put do ove pobede. Znali smo odaklle preti najveća opasnost, izvukli smo pouke iz prethodnih duela i poraza i na kraju smo slavili – kaže Boško Mačužić trener Ribnice.
Iako se kaže „u pobedi se ne ponesi...“ mora se istaći da je Ribnica odigrala vrhunski susret sa Zvezdom. Pogotovo u prva dva seta i pogotovo odbranu. Podatak da su „musketari“ čak 11 puta izblokirali najboljeg igrača „crveno-belih“ Tomislava Dokića, te da je Mirko Radević, najbolji igrač utakmice, imao više blokova nego cela postava Beograđana dovoljno govori.
- Sve vreme govorim i igračima i javnosti da veliki rad mora da se ispalti. Ovi momci zaista maksimalno rade, ulažu ogromnu energiju i sve to se pokazalo u ovoj utakmici. Pre sedam dana smo pobedili Vojvodinu zahvaljajući sjajno servisu i velikom broju asova. Sada smo C. zvezdu dobili blokom, što je u prethodnim utakmicama bilo njeno najveće oružje. To samo pokazuje da ova ekipa ima daleko veće mogućnosti od pukog ulaska među četiri najbolje ekipe u državi. Taj cilj, postavljen letos, ispunjen je, ali ne treba nikoga da zadovolji. Moramo da pokažamo više ambicija, da imamo više motiva, da težimo daleko višim ciljevima. To ovaj sastav Ribnice može i mora da uradi – zaključak je Boška Mačužića stratega kraljevačkog prvoligaša.
Ribnica je posle trijumfa nad šampionom stigla do treće pozicije. Ako bi „musketari“ ligaški deo takmičenja i završili na tom mestu bio bi to najbolji plasman kluba u poslednjih 30 godina. Ova generacija Ribnice ima lepu priliku da uđe u klupsku istoriju.


6 .kolo Mini liga 1-4
Ribnica 3 : 0 Radnički Credy Banka
Crvena Zvezda 0 : 3 NIS Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički Credy Banka 20 15 0 5 44
2 Crvena Zvezda 20 14 0 6 41
3 NIS Vojvodina 20 11 0 9 31
4 Ribnica 20 9 0 11 31