XS
SM
MD
LG

Valjevci večeras na Kragujevčane musketarski

Sa oporavljenim Eštonom Mičelom, ali bez Bakića i Kruščića, i uvek izvesnom dozom pesimizma zbog mogućih novih neprijatnih iznenadjenja Metalac –Farmakom čeka večerašnji okršaj sa, ne slučajno favorizovanim Radničkim, ali u musketarskom raspoloženju : Svi za jednog, jedan za sve !

-Učinili smo sve što je u našoj moći da u narednih 10 dana spremno dočekamo pet izuzetno važnih mečeva –kaže trener Vladimir Đokić, ali upozorava na nove pehove.

-Uspeo je da se oporavi Ešton Mičel, što mnogo znači za kompletnu igru, ali su u poslednja tri dana iskrsli ponovo problemi sa Čakarevićem i Aleksićem, i situaciji nije baš ružičasta. Ipak verujem da će smoći snage da večeras izađu na parket i pomognu.

Prednost ABA ligaša u paklenom ritmu koji sledi je evidentna.

-Bez uticaja na odluku Predsedništva svi smo u istom položaju. Aba ligaši su navikli na ovaj ritam, mi iz KLS nismo, ali to nas ne sprečava da pokušamo da iznenadimo goste iz Kragujevca. Kalkulisaćemo protiv Partizana u Beogradu u četvrtak, a zatim igramo dve utakmice u Valjevu, sa Crnokosom i Borcem, eventualnim pobedama overićemo peto mesto.

Izbegavanje lične odgovornosti večeras ne sme biti remetilački faktor u igri Metalca?

-Baš tako. Bude li maksimalne posvećenosti, dovoljno lične odgovornosti, a manje sagledavanja i bavljenja tuđim greškama, odnosno maksimalnoj koncentraciji na poboljšanje svoje igre u oba pravca, sa oporavljenim Mičelom imamo šansu budemo ravopravni Kragujevčanima.

Radnički je izuzetno brza i pucačka ekipa.

-Imaju brze četvorke i petice, Otvaraju se spolja i šutiraju. Biće veliki problem to odbraniti sa našim višim i sporijim peticama. Prevagnuće šut za tri poena. Radnički ima od 40 do 50 pokušaja za tri poena u toku utakmice. Imaju jako kvalitetne šutere, a prvi zadazak je da to sprečimo, i da našu igru usmerimo na snažnijin skok, agresivnost sa pino trčanja, i pre svega preciznost -zaključio je Đokić.

- Dođite da uživamo svi u dobroj košarakaškoj utakmici. Znamo šta nam je činiti I nećemo vas razočaratri, a uz vašu podršku obećavam radovaćemo se svi na kraju –poručuje navijačima Petar Jokić, večeras jedan sa spiska musketara Vladimira Đokića.

Iz KK Metalac Farmakom je najavljena novčana donacija za pomoć postradalima u Srbiji od poplava.

Prenos meča Metalac -Radnički od 19,30 je na talasu Radio Valjeva(95,8Mhz) i na internet adresi: www.radiovaljevo.com. Prijatelji prenosa su Valjevska pivara, Auto centar Buca, Orhideja –kolor, Abeona travel, LASTA

Spremljen užički scenario iz maja 2013.

Svoj dosadašnji trenerski put Vladimir Đokić je obeležio i senzacionalnom pobedom sa Slobodom prošle godine u Užicu protiv Radničkog.

-To je bila jedna od najlepših utakmica odigranih u Užicu. Mlad tim je pokazao želju, htenje, neverovatnu energiju. Nadigrali smo Radnički. Lepa uspomena i ništa više. Pokušavam da motivišem i ovaj tim Metalca za sličnu igru večeras.

Tandem Vulridž - Ćakarević spreman za Šumadince

PRIJATELJ VALJEVSKOG SVETA HUMANOSTI, LJUBAVI I POŠTOVANJA ČOVEKA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVONUDI VAM NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

 NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

VELIKI IZBOR AUKUMULATORA SVETSKIH MARKI, I NAJBOLJHI POLOVNIH AUTOMOBILA   U AUTO CENTRU  BUCA  VALJEVO

ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17