XS
SM
MD
LG

Uspešan povratak Kovačevića

Pobedom nad Slogom iz Petrovca na Mlavi Inđijci su još više podgrejali nade svojih vernih simaptizera u mogućnost da se izbori opstanak. U odmeravanju snaga sa novajlijom u Ligi bili su ubedljivi. Po klizavom i raskvašenom terenu prikazali su jednu od najboljih igara u prolećnom delu prvenstva. Iskazali su maksimum htenja, bili sigurni u odbrani, uspešno kombinovali. Na kraju bili su izuzetno efikasni. Tri gola u mreži svog sugrađanina i doskorašnjeg člana Miloša Milinovića prava su mera odnosa snaga na terenu. Svi do jednog bez izuzetka pružili su maksimum što je omogućilo ovako sigurnu igru  i uverljiv trijumf.

Prisutne ljubitelje fudbala posebno je obradovao uspešan povratak kapitena Stevana Kovačevića. Povredio se Kovačević još u susretu sa novosadskim Proleterom u 22. kolu. Neugodna povreda kolena za duže ga je odvojila od terena. Oporavak je trajao duže nego što se očekivalo. Sve je na zadovoljstvo svih u Klubu završeno uspešno. Kovačević je pojavio u startnoj postavi u subotnjem duelu. Dao je nemerljiv učinak ostvarenoj pobedi. Suvereno je vladao sredinom terena. Preuzeo je dirigentsku palicu. Pod rukovodstvom iskusnog internacionalca akcije zeleno-belog tima bile su brže, tečnije, konkretnije. Kod prva dva gola bio je začetnik uspešnih akcija. I sam se jednom upisao u listi strelaca. Nije zbog svega bez razloga proglašen igračem utakmice. Aplauz na kraju susreta bio je najbolje priznanje za ostvareni učinak.

„Strepeo sam da će duža pauza ostaviti traga na igru. Treme je nestalo već nakon prvog kontakta sa loptom. Odigrali smo možda i najbolju utakmicu ovog proleća. Imali smo naspram sebe protivnika koji u svojim redovima ima više odličnih pojedinaca. Došli su gosti iz Petrovca na Mlavi sa namerom da se nadigravaju i dokažu nesumnjivi kvalitet. Imali su dve vrlo dobre prilike za postizanje pogotka. Sve je nakon toga bilo u našim rukama. Iako nam je imperativ pobede visio nad glavom, nismo psihički poklekli. Naprotiv bili smo silno motivisani u želji da se još jednom iskažemo i na najbolji način dokažemo da nam je po kvalitetu mesto među prvoligašima. Odigrali smo vrlo dobro bez obzira na činjenicu da nam vremenske prilike nisu išle na ruku. Uspešno smo kombinovali, stvarali šanse i na kraju postigli tri pogotka za jednu od najubedljivijih pobeda u prolećnom delu. Raduje me da sam uspešno izdržao sve napore u jednoj ovako važnoj utakmici, po raskvašenom terenu. Prebrodio sam sve nedaće i nakon neugodne povrede vratio se u ekipu. Raduje me da sam dao pun doprinos igri i pobedi koja uliva nadu pred ulazak u samu završnicu prvenstva.“

Šanse u borbi za opstanak?

„Kada smo na početku priprema za prolećni deo najavili odlučnu borbu, pokušaj da se izbori opstanak u prvoligaškom takmičenju, mnogi su smatrali da je to nemoguća misija. Pored mnogih skeptičnih prognoza nismo se predali. Silan zaostatak u odnosu na ostale konkurente sveli smo na minimum. Priključili smo se, učinili trku za očuvanje prvoligaškog statusa zanimljivijom. Ostvarili smo maksimalan učinak na domaćem terenu. Svih šest utakmica smo dobili. U dosadašnjem toku takmičenja osvojeno je ukupno 19 bodova naspram skromnih 11 u čitavom jesenjem delu prvenstva. Ulazimo u samu završnicu. Predstoje tri poslednja susreta. Znamo da nam je potreban što bolji učinak. Uz uslov da se maksimalno založimo. Neće ipak sve zavisiti samo od nas. Više je kandidata za napuštanje Lige pa će i naš konačni status umnogome zavisiti i od događanja na drugim terenima. Zbog svega biće izuzetno zanimljivo  pratiti završnicu prvoligaškog takmičenja. Imajući sve u vidu ipak sam optimista u pogledu konačnog ishoda“, ističe Stevan Kovačević.

Stevan Kovačević (26) pristupio je Inđijcima u zimskom prelaznom roku iz redova portugalskog prvoligaša Aruke. Pre toga nastupao je u redovima OFK Beograda i Smedereva. Radi se o iskusnom igraču sredine terena, pravom organizatoru, inicijatoru svih akcija ekipe. Bio je izuzetno uspešan na startu prolećnog dela prvenstva. Odigrao je u visokom ritmu šest utakmica. Povredio se na gostovanju u Novom Sadu. Nakon šestonedeljne pauze uspešno se vratio u ekipu. U susretu sa Slogom zauzeo je mesto u startnoj postavi. Prisustvo vrsnog „veziste“ i te kako se osetilo u igri prvoligaša iz sremske ravnice.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31