XS
SM
MD
LG

Pioniri FK AS Kačarevo šest meseci čekali pehar OFS Pančevo

U nedelju u kačarevačkoj Hali sportova je odigrana revijalna utakmica pionira FK „AS Kačarevo“, povodom uručenja pehara i medalja za osvojeno prvo mesto u ligi pionira OFS Pančevo za sezonu 2007/08.
FSO Pančevo je bio dužan da pobednicima lige u konkurencijama pionira i petlića obezbedi pehare i medalje kako je na početku sezone 2007/08 bilo dogovoreno, a verifikovano i na IO saveza. Sve dogovoreno, čak i određene razne komisije (za takmičenje, suđenje ...) na čelu sa komesarom za mlađe kategorije FSO Pančevo.
Šta su oni radili svih ovih proteklih šest meseci, a i u drugom delu prvenstva gde nije bilo ni biltena lige pa se nije znalo ni gde ni ko s kim treba da igra.
Zahvaljujući samo trenerima klubova koji vode pomenute kategorije dečaka liga je završena. I kada je trebala da se stavi tačka na kraj sezone 2007/08 za koju su inače klubovi plaćali kotizacije kao i sudije za sve utakmice koje su igrali u ligi, komesar za mlađe kategorije i FSO Pančevo nisu ispunili ni ono što je bilo dogovoreno, a to je organizovanje revijalne utakmice i dodela pehara i medalja pobednicima lige.
Kupljeni su samo pehari sa tri puta pogrešno ispisanim pločicama i kao takvi „falični“ na kraju predati klubovima: pobedniku lige pionira - FK „AS Kačarevo“ i pobedniku lige petlića FK „Dolovo 06“.
Da ne bude sve tako crno pobrinula se uprava FK AS Kačarevo koja je dečacima obezbedila i medalje, termin u hali , druženje uz sokove i kolače i na taj način lepo ispratila dečake od kojih su većina u kadetskim i pionirskim selekcijama drugih klubova. „Meni kao njihovom treneru koji je sa njima radio šest godina ( prva generacija kluba su bili oni, dečaci rođeni 1993 godine), jako je bilo stalo da ih iz kluba ispratimo na lep način, da im period druženja i igranja fudbala u školi fudbala FK „AS Kačarevo“ ostane kao lepa i prijatna uspomena i da sve ono čemu sam ih učio proteklih godina, a pre svega lepom ponašanju, poštovanju protivnika i ostalih aktera takmičenja, usvoje i primenjuju u svom daljem fudbalskom razvoju.
Jako bi mi bilo neprijatno da im ne ispunimo obećano, da sa ukusom prevare odu iz kluba ( ne našom krivicom), te smo se ja i ljudi iz uprave kluba angažovali i svojim sredstvima pobrinuli da iz kluba odu kao pravi šampioni i u drugim klubovima nastave putem kojim su krenuli, izrastu u pre svega dobre ljude, a potom i u sportiste. Zahvalio bi se Nedeljku Nediću, komesaru za suđenje i sekretaru OFS Pančevo Dejanu Karancu koji su izdvojili vreme i svojim prisustvom uveličali ovu našu svečanost.“-rekao je njihov trener Slobodan Anđelović Spaske.
U sezoni 2007/08 u ligi pionira OFS Pancevo PRVO mesto su osvojili i žuto-crnu opremu AS-a nosili : Đorđe Tintor, Marko Đurovski, Petar Karanfilovski, Stefan Momčilović, Miloš Basarić, Marko Kocević, Nemanja Mišljanov, Dragan Stoilkovski, Damjan Stojanovski, Vladimir Trajčevski, Dušan Mitkovski, Vladan Simeunović, Darko Mitrović, Ivan Petkovski, Dejan Cvetanović, Slavoljub Dukovski, Stefan Boškov, Željko Antevski, Dejan Jaćimovski, Dejan Stajić, Vladimir Dotlić i Miloš Stefanovski.
Tradiciju i niz uspeha škole fudbala FK”AS Kačarevo” nastavljaju petlići kluba , dečaci rođeni 1996 i 1997 godine koji se posle jesenjeg dela prvenstva nalaze na PRVOM mestu bez ijedne izgubljene utakmice sa 27 bodova, uz 9 pobeda, jedom nerešenom utakmicom i gol razlikom 52:5 u ligi petlića OFS Pančevo za sezonu 2008/09, koja za sada malo bolje funkcioniše nego u prethodnoj sezoni.