XS
SM
MD
LG
05.04.2014 Dragan Ivanović

U sportskom centru "Karović" zanimljivi teniski turniri

Sportski centar „Karović“ u Novom Selu nedaleko od Vrnjačke Banje, izgrađen je 2008 godine, najpre je zbog potreba treninga tenisa vlasnikovog sina Jovana izgrađen letnji teren a zatim i hala sa najmodernijom opremom i rekvizitima.

- Na inicijativu ljudi iz Teniskog saveza Srbije ove godine su urađena još tri teniska terena, kao strateški razvoj ovog sporta u turističkim mestima. U ovom centru u organizaciji TSS organizovan je u septembru mesecu ove godine Međunarodni ITF turnir za žene koji se boduje za VTA listu.Učestvovale su 64 igračice,a nagradni fond je bio 10.000 američkih dolara. U ovoj godini ćemo imati 26 ovog meseca Prvenstvo Regiona TS Zapadne Srbije i Šumadije za uzrast 16 godina. Slede zatim Otvoreno prvenstvo TS Srbije za uzrast 14 godina. Za uzrast 18 godina održaće se dva turnira prvi, 12.07 a drugi 19.07. U septembru mesecu ove godine održaće se FJUČRS ženski turnir "Vrnjačka Banja open" ITF. Poslednji turnir u ovoj godini održaće se 11.10 to je Otvoreno prvenstvo- narandžasti TS turnir Zapadne Srbije i Šumadije. U okviru Regionalnog tenisa mi pripadamo Zapadnoj Srbiji. Biće puno dešavanja u okviru popularizacije ovog sporta. Prošle godine formirali smo i teniski klub" AS-NS" u kome trenutno trenira 10 dece, rekao nam je u razgovoru vlasnik ovog lepog sportskog objekta Stevan Karović.

Osim treninga i turnira već sada postoji interesovanje pojedinih ekipa i pojedinaca za pripreme u Sportskom centru „Karović“. Počele su da dolaze ove zime naše igračice koje su bodovane na svetskoj rang listi i bile su zadovoljne uslovima u hali, dodao nam je Stevan Karović i tom prilikom se zahvalio dosadašnjim učesnicima kao i nadležnima iz Teniskog saveza Srbije, koji su podržali i pomogli održavanja ne samo turnira nego i priprema tenisera i teniserki.