XS
SM
MD
LG

U Čačak s namerom

Pobedom nad liderom, lučanskom Mladošću, inđijci su uverili sve one koji prate zbivanja na prvoligaškoj sceni da su u stanju da se ravnopravno uključe zu trku za očuvanje sadašnjeg statusa. Igrom,borbenošću i požrtvovanjem stigli su do vrednih bodova. Uhvatili su priključak sa ostalim konkurentima u borbi za spas. Svesni su da neće biti ni malo lako, da prava borba tek predstoji.

Potvrdili su da tim, koji je generalno remontovan u zimskoj pauzi, poseduje kvalitet potreban za ovako ozbiljan rang. Tek sada je vidljivo koliki je propust načinjen jesenas kada je mnogo bodova ispušteno u završnicama susreta.bez obzira na sve sporemni su i opdlučni da se do kraja založe, bez obzira gde se igra.

Upravo tako prilaze i sledećem iskušenju. Gostovanje u čačku i utakmicu sa Borcem prihvataju kao novu priliku da se u potpunosti iskažiu i pokušaju još vioše da se približe direktnim konkurentima.

Ekipa Borca svakako spada u sam vrh prvoligaškog fudbala. Ne spore ovu činjenicu i sa dužnim poštovanjem odlaze u goste timu koji sa klupe predvodi Bogić Bogičević, bivši trener Inđije. 

Dejan Stanovuković se ustalio na golu Inđije. Mlčadi čuvar mreže dao  je pun doprinos zasluženom trjumfu nad Lučancima. Iz utakmice u utakmicu deluje sve ubedljivije.

Istakao se u odsudnim trenucima. Izuzetno smelim i požrtvovanim intervcnijama otklanjao je opastnost od svog gola kada su svi prisutni već visdeli loptu u mreži.

Spreman je da se i u susretu sa Borcem založi da se ostvari pokušaj uspešnog gostovanja.

„U susretu sa Mladošću nismo imali dileme. Znali smo individualne i timsku vrednost protivnika. Disciplinovanom, odgovornom i krajnje požrtvovanom igrom neutralisali smo većinu pokušaja protivnika. Na drugoj strani iskazali smo i primerenu efikasnost i zahvaljujući ovome stigli do zasluženog trijuimfa i vrednih bodova. Ovoa pobeda probudila je nade u moguć konačni uspeh. Otvaraju nam se novi vidici. Upravo u takvom raspoloženju putujemo u čačak. Pri samom pominjannju imena Borca bzudi se dužno poštovanje. Ne zavaravaju nas prolazni slabi rezultati našeg domaćina. Svesni smo da odlazimo u goste ekipi koja po svim kvalitetima zaslužuje viši rang. Našu šansu vidim u požrtvovanoj,disciplinovanoj i krajnje odgovornoj igri.Jedino tako možemo parirati domaćinu koji je svakako favorit u ovom susretu. Ukoliko ponovimo pristup iz susreta sa Mladošću možemo se nadati uspehu“ naglasio je Dejan Stanivuković.

Darko Lemajić bio je efikasan i u nadmetanju sa liderom. Veću u trećem minutu utakmice sa Mladošću naćčeo je mrežu lidera i na tajk način otvorio mogućnost za konačan trijumf. Ovim pogotkom nastavio je uspešnu prolećnu seriju pa se na taj način približio vrhu liste strelaca Prve lige.

Raspoložen je da se i na gostovanju kraj Morave dokaže u pravom svetlu.

„Iskazali smo pravu vrednost u najvažnijem trenutku. Nismo bili impresionirani snagom i kvalitetom Lučanaca. Ostvarili smo uspešan nastup. Na ovaj način otvorili smo mogućnost da se nametnemo kao ozbiljan konkurent u borbi za opstanak. Za ovakav poduhvat, za koji su mnogi mislili da je nemoguća misija, trebna nam potvrda u narednim kolima. Prva prilika za to je gostivanje u Čačku. Nemamo dileme kada je u pitanju vrednost našeg novog prtotivnika. Izuzeno neugodan domaćin Borac će nastojati da se u susretu sa nama iskupi za poslednje neubedljive igre. Ne smemo podleći prisitisku. Neophodno je da ostvarimo pristup kakav smo imali u prethodnom susretu. Samo tako možemo ostavriti povoljan ishod koji bi značio produženje nade u spas“ poručuje Darko Lemajić, prvi strelac Inđijaca.

Vladimir Milašinović isključen je u utakmici sa Lučancima. Propustiće zbog toga susret u Čačku. Veljko Vuković i Nikola Stanković imaju parne žute kartone i nemaju pravo nastupa. Svi ostali orni i sposobni očekuju novu priliku za dokazivanje.

 

 


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31