XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Pavlović i Vajs snimaju u Čačku i na Popovici

BEOGRAD, 27. mart (Info centar).- Radomir Pavlović, selektor reprezentacije Srbije u drumskom biciklizmu i Nemanja Vajs selektor za planinski biciklizam, snimaće formu reprezentativnih kandidata na trkama 30. marta u Čačku odnosno na Popovici na Fruškoj gori.

Pavlović je pozvao Ivana Stevića i Nebojšu Jovanovića (OBK Beograd), Jovana Zekavicu i Stefana Stefanovića (Borac Čačak), Miloša Borisavljevića i Miloša Miladinovića (CCN Metalac), Nemanju Ambruša (Partizan) i Gabora Kasu (Spartak Subotica). U stručnom štabu, uz Pavlovića, su i Radiša Čubrić (CCN Metalac) i Predrag Prokić (Borac).

- Okupljanje je u 10 časova u prostorijama Borca, potom od 11 časova idemo na veoma zahtevnu stazu od Beljine kod Čačka, preko Požege, Arilja, Ivanjice, Guče do Jelice gde je cilj posle oko 170 km vožnje – kaže Pavlović.- Treniraćemo prireme za završnicu trke na ravnon, pripreme za cilj na brdu i timski rada posle bega pojedinca ili grupe. BSS će snositi troškove dolaska učesnika, za dva prateća vozila i za ručak za 20 osoba posle trening trke.

Nemanja Vajs je pozvao seniore: Bojana Đurđića (Radnički, Kragujevac), Aleksu Marića (C. zvezda), Marka Popovića (BK Novi Sad), Nenada Rabasovića (Ciklomanija, Zrennjanin), Srećka Đolića i Ivana Jovanovića (Progresiv), Olivera Štrbca (Fanatik) i Marka Bogdanovića (Ris sajakling, NoviSad).

Na listi juniora su: Aleksandar Roman i Andrej Galović (Partizan), Luka Milovanović (Ciklopaori, Valjevo), Aleksandar Stanić (Ciklomanija Zrenjanin), Stevan Petko (BK Novi Sad), Nikola Krstić (Radnički, Kragujevac) i Aleksandar Mršić (Orlovac Sistem FPS, Crna Trava).

Pozvane su i tri junirke Jelena Erić (CCN Metalac), Milica Rakić (BK Novi Sad) i Violeta Trifković (Jednota Šid).

Na spisku su i četvorica kadeta: Marko Kasapović i Aleksandar Mijatović (BK Novi Sad), Andrija Joksimović i Dušan Veselinović (Partizan).

- Voziće se pre podne od 11 časova aphil hronometar sa startom u podnožju Popovice do planinarskog doma Železničara, a potom od 13 časova klasične kros kantri trke za elitu i vozače do 23 godine od pet krugova ili oko 75 minuta, za juniore četiri kruga ili 60 minuta, juniorke tri kruga ili 50 minuta i kadete takođe tri kruga ili 45 minuta – kaže Nemanja Vajs.- BSS će snositi troškove prevoza za vozače koji nisu iz Novg Sada. Po završetku planiran je ručak i sastanak sa analizom trka.

Selektori su upozorili da se 29. marta u noć prelazi na letnje računanje vremena i mole učesnike da na to posebno obrate pažnju.