XS
SM
MD
LG

Pioniri Konstantina na finalnom turniru
Pionirska ekipa Košarkaškog kluba Konstantin iz Niša učestvovaće na finalnom turniru Prvenstva Srbije pošto su osvojili prvo mesto u Kvalitetnoj ligi RKSIS-a sa maksimalnim učinkom. Da Niš ima lepu košarkašku budućnost pokazali su dečaci rođeni 1999. i 2000. godine koji igraju u Omladinskom košarkaškom klubu Konstantin.

Igrači Luka Rilak, Miša Milojević, Zoran Paunović, Mladen Stolić, Bogdan Trifunović, Stefan Radojković, Uroš Živadinović, Mihajlo Rajković, Todor Krstić, Aleksa Pešić, Uroš Pešić, Mitar Grujičić, Vuk Derikravić, Uroš Filipović, Marko Popović, Luka Drašković, Dušan Radojčić i Atanasije Živković su predvođeni trenerima Slavišom Stošićem i Milošem Vučkovićem osvojili ubedljivo prvo mesto u Pionirskoj ligi Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.

OKK-Konstantin---slika.jpg

Pored Konstantina, u Kvalitetnoj ligi RKSIS-a učestvovali su i KK Pirot, OKK Junior, KK Niš, KK Mladost Zaječar i KK Bor.

Zanimljivo je napomenuti da ovu ligu igraju dečaci rođeni 1999. i 2000. godine, a Konstantin je sa maksimalnih 10 pobeda osvojio prvo mesto sa mlađom ekipom.

- Izuzetno smo zadovoljni i stalno napominjemo da smo kvalitetnu ligu osvojili sa mlađom decom, jer u sastavu imamo samo 4 dečaka rođenih 1999. a svi ostali su rođeni 2000. godine - kaže trener Miloš Vučković.

Finalni turnir Srbije u konkurenciji pionira će biti održan od 23. do 28. aprila i na njemu će pored niškog Konstantina učestvovati Partizan, Zemun, Crvena zvezda, Vizura Šark, Plej-of Leskovac, Plej Kraljevo, Vojvodina, Sport Vorld Novi Sad, Žitište i Čačak.

Pehar i medalje će biti dodeljeni igračima i trenerima u subotu, 29. marta na poluvremenu utakmice KLS lige OKK Konstantin-OKK Beograd, koja počinje od 16 časova u hali Čair.