XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Rođendansko slavlje za Borisavljevića, traži se karbonska viljuška

POREČ, 9. mart (Info centar).- Srpski biciklisti su se odlično pokazali u prvoj reprezentativnoj trci sezone “Trofej Poreča” (katagrija 1.2) na kružnoj stazi od 149 km oko ovog istarskog grada: u sprintu grupe od 153 vozača, Jovan Zekavica je bio 31, Gabor Kasa 40, Marko Danilović 43. i Miloš Borisavljević, koji je na dan trke 9. marta napunio 20 godina, na 68. mestu. Marko Stanković je u finišu pustio glavnu grupu i došao na cilj na 164. mestu sa 8,25 minuta zaostatka. Stefan Stefanović je na deset kilometra do cilja udario u biciklistu i slomio prednju viljušku, dobro se ugruvao ali je sa rezervnim biciklom došao do cilja na 166. mestu u vremenu Stankovića.

Pobedio je Maksim Averin iz Ukrajine prešavši stazu za 3:32,23 časa (prosek 42 km na čas) ispred Daniela Bidermana (Austrija) i Mateja Mugerlija (Slovenija).

- Neka su srećne rane junačke Stefanoviću – kaže selektor Radomir Pavlović u raportu iz Poreča.- Sada ovim putem šaljem oglas da ko ima karbonsku viljušku da nam je pozajmi i pošalje u Poreč da popravimo bicikl kako bi od 13. do 16. marta startovao na svom biciklu na “Istarskom proleću”. Organizatori su poželeli Borisavljeviću da na rođendan pobedi, ali nije ovo konfiguracija za njega, tako da će dobiti, za utehu, tortu posle večere.

Pavlović, kome asistira u stručnom štabu Predrag Prokić šef struke u Borcu, našao se na muci jer je obećao da će masirati (reprezentacija nema masera) sve vozače koji se plasiraju među 50!

- Ako se po jutru dan poznaje, biće lepih vesti u nastavku sezone. Svi su odlično vozili, posebno kapiten Kasa i Zekavica u paklenoj konkurenciji od 195 biciklista od kojih je 170 završilo trku što pokazuje koliko su spremne ekipe. Na blagom usponu na cilju kod Zelene lagune našima je malo ponestalo snage za jači sprint, ali su i ovo sjajni plasmani. Dobro sam prošao što se tiče masaže, mogao je da u prvih 50 dođe i Stefanović koji je do pada bio u grupi…- našalio se Pavlović.

Pavlović je objasnio i status Marka Stankovića čiji se stari klub CCN Metalac žalio BSS zbog prelaska ovog reprezenttavca u kragujevački Radnički:

- Marko Stanković je na ovoj trci startovao kao vozač reprezentacije Srbije ali bez licence kluba jer se CCN Metalac i Radnički nisu još dogovorili oko njegovog prelaska ili ostanka u CCN Metalcu.

Trka ”Istarsko proleće”(kategorije 2.2) startuje 13. marta prologom na dva km u Umagu.