XS
SM
MD
LG
26.02.2014 Administrator

držana II sednica redovne Skupštine FSG Čačka

U velikoj sali Skupštine grada Čačka održana je II sednica redovne Skupštine Fudbalskog saveza Grada Čačka za mandatni period 2012-2016 godine. Na Skupštini su pored članova Skupštine bili prisutni istaknuti fudbalski radnici, predstavnici lokalne samouprave, predstavnici društvenih i privatnih preduzeća, predstavnici medija i pripradnice lepšeg pola. Video prezentacija, zastave Grada Čačka i Republike Srbije, ozvučenje, cveće i na kraju prigodan koktel odaju utisak da je Skupština organizovana na najvišem nivou.

Sednica je bila podeljena u dva dela svečani i radni. Sam početak bio je posvećen projektu „Deci s ljubavlju“ čiji je ovogodišnji domaćin FSG-Čačka. Idejni tvorac ove manifestacije, koja je jedinstvena u Srbiji, Aleksandar Ivković popularni Aco Šerif u svom izlaganju pozdravio je sve prisutne i zahvalio se čelnicima FSG-Čačka na nesebičnoj podršci, a potom je Direktor lige Dušan Kukić svim učesnicima zimske lige podelio po pet lopti kao poklon Sberbanke, koja je pokrovitelj ovog projekta.



Nakon toga svi fudbalski klubovi sa teritorije grada Čačka su dobili po dve lopte marke Legea, koje je naš savez u saradnji sa ovom renomiranom sportskom markom darivao klubovima. Ispred FSG-Čačka lopte je uručio Generalni sekretar Miloš Teofilović.

Na samom kraju svečanog dela Skupštine dodeljene su plakete za doprinos i razvoj fudbala na teritoriji grada Čačka. Priznanja je uručio počasni predsednik FSG-Čačka Dušan Radonjić-Ćuka. Prve plakete otišle su u ruke bivših fudbalskih sudija Živote Dunjića i Jovice Stankovića popularnog Pakia. Takođe priznanja su dobili i fudbalski treneri koji su najveći deo svoje karijere posvetili radu sa mladim fudbalerima: Darko Dukić, Stepan Katanić, Dušan Kukić, Mihajlo Kolarević, Milojko Trnavac i posthumno Dušan Marić. Plaketu FSG-Čačka dobili su i dugogodišnji fudbalski radnici: Vidoje Jovanović, Milun Petrović, Živan Lazović, Hadži Goran Milovanović, Kostić Zoran. Kao i kadetska ekipa F.K. „Sloboda“ iz Čačka za ulazak u najkvalitetniju ligu Srbije, medijska kuća Attention i Grad Čačak. Na kraju kao šlag na tortu predsednik FSG-Čačka Nenad Stanković je uručio nagradu za najboljeg fudbalera u istoriji čačanskog fudbala Dušanu Radonjiću-Ćuki.

Nakon završetka svečanog dela prešlo se na radni deo Skupštine kojom je presedavao Nenad Stanković, predsednik naše organizacije. Pošto su izabrana radna tela većinom glasova su usvojeni Izveštaj Verifikacione komisije i zapisnik sa prethodne sednice koja je održana u februaru 2013. godine. U nastavku prisutnim delegatima i gostima prezentirana je video analiza koja je posvećena Izveštaju o radu predsednika u 2013. godini.

Na današnjoj sednici Skupštine jednoglasnom odlukom usvojen je izveštaj Nadzornog odbora FSG-Čačka, završni račun za 2013. godinu i finasijski plan za 2014. godinu i od strane predsednika Nadzornog odbora FSG-Čačka Marić Milinka utvrđeno da je FSG-Čačka u predhodnoj godinu poslovao u skladu sa Zakonom o platnom prometu Republike Srbije i pohvalio domaćinsko poslovanje ove organizacije.



Na ovoj sednici Skupštine jednoglasno i bez primedbi usvojeni su izveštaji sudijske i trenerske organizacije našeg saveza za predhodnu godinu.

Na kraju zasedanja Skupština je usvojila ostavku člana Nadzornog odbora Dejana Petrovića i jednoglasnom odlukom umesto njega imenovala Milovana Aleksandrića.

Pod tačkom tekuća pitanja jednoglasno je usvojen predlog predstavnika F.K. „Orlovac“ iz Mrčajevaca Vladimira Dačovića da Skupština ovlasti predsednika naše organizacije Nenada Stankovića da u ime FSG-Čačka može stupiti u pregovore i realizaciju projekta da se na teritoriji grada Čačka izgradi teren sa veštačkom travom koji će moći da koriste svi fudbalski klubovu grada Čačka. Takođe pod ovom tačkom dnevnog reda delegati Skupštine su jednoglasno usvojili predlog Veljka Stevanića, predstavnika KMF „Fontana“ da Fudbalski savez Grada Čačka pokrene inicijativu za održavanje Izborne Skupštine Sportskog saveza grada Čačka koji je osnovan još 2012 godine ali faktički on postoji samo na papiru.

Među mnogobrojnim gostima rad Skupštine pratili su zamenik predsednika Skupštine grada Čačka i predsednik komisije za sport Vladan Milić, kao i Nemanja Trnavac član gradskog veća zadužen za sport koji su pohvalili rad saveza i istakli da se u svakom pogledu vidi napredak u toj organizaciji.