XS
SM
MD
LG

Čubrilo,Vlaisavljević i Ćetković u potrazi za Kurčubićem

Ni posle petog kola, vodeći Drago Kurčubić  nije osetio gorčinu poraza na XXIII memorijalu mr. prof. "Franja Matarić" u Somboru. Peti igrač koji je ostao bez poena u susretu sa vodećim  je Gutović, kome je ovo bio prvi poraz na turniru. Drugi na tabeli, Čubrilo i treći Ćetković su došli do celog poena u susretima sa Malbašom i Pavićem. Najneizvesnija partija igrana je na trećoj tabli, gde su dva čvrsta igrača sklopila remi. Reč je o meču Čote sa belim figurama i Vlaisavljevića koji je igrao sa crnim.Još dve partije su odigrane bez pobednika, a po pola poena su zaradili Stričević - Žakula i Petrović i Travica. Od igrača koji su igrali sa belim figurama, poraženi su Stanković od Ćuka, Oršovai od Raiča i Laslo od Kolomana. U ovome kolu pobede su još zabeležili Basta nad Vidovićem, Iđuški nad Vujovićem i Svilokos nad Đuroševim.

Na tabeli vodi Kurčubić sa 5poena , a prate ga Čubrilo sa 4 i Vlaisavljević i Ćetković sa po 3,5. Šest igrača imaju po tri poena: Čota,Malbaša,Gutović, Žakula, Stričević i Ćuk. Od 11-14 mesta se nalaze Travica, Petrović,Iđuški i Basta sa po 2,5 poena , a pola poena manje imaju  Stanković, Vidović, Pavić,Svilokos i Raič i njima pripadaju mesta od 15-19 pozicije. Koloman i Vujević na 20 i 21 mestu imaju po 1,5, Oršovai i Đurošev su 22 i 23 sa jednim poenom ,a bez poena je još uvek poslednji Laslo.

U narednom, šestom kolu koje se igra u sredu 26. februara, sastaju se Kurčubić-Ćetković,Vlaisavljević-Čubrilo,Žakula-Gutović, Malbaša-Stričević, Ćuk-Čota,Iđuški-Petrović, Travica-Basta,Pavić-Stanković,Vidović-Raič, Koloman-Svilokos, Vujević-Oršovai i Đurošev-Laslo 

Najneizvesnija partija V kola, Čota-Vlaisavljević