XS
SM
MD
LG
18.02.2014 Administrator

Potpisan Ugovor o korišćenju mini pič terena u Novom Pazaru

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić potpisao je, u ime Ministarstva omladine i sporta, Ugovor o korišćenju i održavanju izgrađenog mini-pič terena u Novom Pazaru, sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem.

-Deca u sportu su jedan od osnovnih prioriteta Strategije razvoja sporta koju je izradilo Ministarstvo omladine i sporta. Suština je približiti sport što većem broju dece, učiniti sportske objekte pristupačnim i obezbediti siguran prostor za decu- rekao je Peruničić.

On je istakao da Ugovor o korišćenju i održavanju izgrađenog mini pič terena čije potpisivanje je povod današnjeg dolaska u Novi Pazar predstavlja način na koji Ministarstvo nastavlja kontinuirano praćenje projekata koje je finansiralo i nakon završetka njihove realizacije.

Peruničić je naglasio da je obaveza svakog grada-korisnika ovog terena da se o njemu brine sa pažnjom dobrog domaćina, jer svaki sportski objekat predstavlja nasleđe koje ostaje budućim generacijama kao podsticaj za bavljenje sportom.

U toku 2009. i 2010. godine Ministarstvo omladine i sporta zajedno sa partnerima, realizovlo je projekat izgradnje Mini-pič terena i izgradilo 52 terena, a zbog popularnosti, projekat je nastavljen i u 2011. i 2012. godini kada je Ministarstvo samostalno izgradilo još 26, odnosno ukupno 78 terena u Srbiji.

Realizacijom ovih projekata stvoreni su uslovi za trenažne i takmičarske aktivnosti na polju različitih sportskih aktivnosti kao što su: mali fudbal, košarka, odbojka i slično, u cilju promocije zdravih stilova života i motivacije mladih da se bave sportom.

Peruničić je sa čelnim ljudima Novog Pazara razgovarao i o MOSI igrama koje će se ove godine održati u tom gradu, kao i o razvoju školskog sporta i kako ga unaprediti i približiti deci.