XS
SM
MD
LG
27.10.2008 A.Daišević

Ribnica poplavila "strelište"

Sa dosta opreza, ali i optimizma otputovali su odbojkaši Ribnice na uvek teško i neizvesno gostovanje starčevačkom Borcu. Posle dobre igre, ali i startnog poraza od C. zvezde, pred pulenima Boška Mačužića sada je bio imperativ pobede,a u Pančevu to nikada nije lako ostvariti.

- I sada je bilo jako teško, ali je zato pobeda slađa – iznosi prve utiske najbolji igrač utakmice Predrag Bićanin tehničar kraljevačke Ribnice i nastavlja: - Ušli smo jako dobro u utakmicu, bili smo svesni da imamo kvalitet da pobedimo i da je na nama da na terenu pokažemo vrednost. Odigrali smo sva tri seta tesno, ali nismo dozvolili Borcu ni jednom da dođe do set lopte, odnosno kontrolisali smo rezultat i znali kako da zadamo završni udarac. Prikazali smo se u jako lepom svetlu i ova pobeda nam znači više nego što smo u prvom trenutku pomislili.

U pripremi za susret u Pančevu „musketari“ su odigrali Kup meč u Jagodini gde su pobedili uz velike oscilacije u igri.
- To sada nije bio slučaj. Ovo je bila drugačija utakmica, u ovom meču nismo bili veliki favorit kao u Jagodini, jako smo ozbiljno ušli u meč i takav prilaz nam se vratio dobrom igrom i pobedom. Sve je jako dobro funkcionisalo, od prijema do bloka,a sve to raduje jer se zna da imamo dva vrlo mlada primača servisa.

Sigurno da godi i epitet igrača utakmice, a pet bodova u „Žuranlovom Gran priju“ znače u borbi za lepu mesečnu novčanu nagradu?
- Naravno da sam presrećan, nisam se nadao tome, ali mnoge je važnije od svega da smo pobedili i da će sada sve biti mnogo lakše. Za ovaj laskavi epitet igrača utakmice zaslužni su svi moji saigrači, ali veliki je podsticaj za mene da nastavim dobro da radim i napredujem.

Najveće pojačanje Ribnice od njenog nastanka, eks reprezentativac Vladimir Batez, debitovao je za novi tim uspešno?
- To je tek posebna priča. Ne mogu rečima opisati kako se osećam što igram u timu pored takve ljudske i igračke veličine,a takav osećaj imaju i ostali igrači. Batez je ogroman dobitak za Ribnicu, za kraljevačku odbojku u celini. Osećamo se kao da imamo dva trenera, jednog na klupi, drugog u terenu. Zna da nas posavetuje, da smiri i motiviše, malo je igrao, ali je vrlo zaslužan za maksimalan trijumf u „Strelištu“. Sve lopte koje sam mu podigao je prošao, omogućio mi je veliku sigurnost u igri – hvali novog saigrača mladi tehničar Ribnice Predrag Bićanin i zaključuje: - Okrenuti smo utakmici sa Mladim radnikom. Očekujem punu dvoranu, da pozdrave doloazak Vladimira Bateza u Ribnicu i da na krilima te podrške slavimo novi trijumf i krenemo ka vrhu tabele.


14 .kolo Superliga
Radnički Credy Banka 3 : 2 Ribnica
Partizan 1 : 3 Crvena Zvezda
NIS Vojvodina 3 : 1 Borac Petrohemija
Smederevo 1 : 3 Mladi Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 2 35
2 Radnički Credy Banka 14 11 3 31
3 NIS Vojvodina 14 8 6 24
4 Ribnica 14 6 8 21
5 Mladi Radnik 14 6 8 20
6 Partizan 14 5 9 15
7 Smederevo 14 4 10 14
8 Borac Petrohemija 14 4 10 8