XS
SM
MD
LG

Odbojkaški klub Tehničar iz Kraljeva proslavio četvrti rođendan

Uz prigodnu molitvu, lomljene česnice članovi najmlađeg odbojkaškog kluba u Kraljevu proslavili su četvrti rođendan. Kako i priliči, u sali OŠ „Čibukovački partizani“, svečanom činu su prisustvovale sve klupske selekcija, prijatelji kluba, roditelji mladih odbojkašica i odbojkaša.

- Kada smo osnivali klub planski smo to učinili na Božić, te na najradosniji hrišćanski praznik uvek imamo dvostruki razlog za slavlje – priča direktor kluba Aleksandar Daišević. – Za četiri godine smo uradili mnogo, značajno uvećali članstvo, počeli smo sa 17 odbojkaša, danas imamo blizu 200 članova. Najorganizovaniji smo klub u gradu, jedan od retkih u regionu koji radi sa dečacima i devojčicama, sve nadzire pet trenera, 10 selekcija je u takmičenju, svaka ima svoje termine za treninge, a to uraditi u opvom gradu je za Riplija. Velika su odricanja, ulaganja, ali ponosni smo kao društveno odgovoran kolektiv na to koliko smo uradili za ovaj grad i ovu decu. Zato Božić uvek čekamo dvostruko srećni, jer tu crpimo snagu da u godinama koje slede uradimo više i bolje. Najvažnije je da pripremimo ovu decu da sutra oni vode ovaj klub, da bude još uspešniji i bolji – zaključio je Aleksandar Daišević.

Tehničar je za vrlo kratko vreme izrastao u veoma organizovan sportski kolektiv, sa jasnim planom i programom rada, a ne izostaju ni rezultati. U 2013. godini tri klupske selekcije, kadeti, pioniri i pionirke su postali prvaci regiona i učesnici polufinalnih turnira Prvenstva Srbije, uspešna je bila i muška selekcija u takmičenju Međuregionalne lige Kraljevo, a troje članova kluba su bili polaznici kampa za talente Odbojkaškog saveza Srbije u Bečeju. Na širem spisku reprezentacije Srbije našla su se i imena jednogkadetai jednepionirke Tehničara. Ovaj mladi sportski kolektiv svakog dana ime sve više članova i jedan je od retkih u celom regionu koji radi i sa muškom i sa ženskom omladinom.

- Ovaj klub je pravi primer kako treba raditi sa decom, kako omladini ukazati na prave vrednosti i baš kako propoveda naša vera stvara se zdrava zajednica. Ne čudi što je tako, jer je klub počeo sa radom na Božić, najradosniji hrišćanski praznik, klupska slava se obeleževa u duhu pravoslavlja, naše vere i ne izostaju odlični rezultati. Siguran sam da će u godinama koje slede Tehničar biti još bolji, daće bog i najbolji – naglasio je obraćajući se okupljenima u sali OŠ „Čibukovački partizani“ sveštenik Miloš Stanisavljević.

U Odbojkaškom klubu Tehničar planiraju da naredne godine, svoj mali jubilej, peti rođendan, proslave pompezno, jer kako kažu, imaće čime da se pohvale i ponose.