XS
SM
MD
LG

Rekord španske odbrane, večeras se 3 ekipe bore za vrh

U četvrtom kolu grupe C u Zrenjaninu, postignuti su sledeći rezultati: Paragvaj – Španija 9:29, Poljska – Argentina 31:17, Angola – Norveška 21:26. Svetske šampionke, Norvežanke, i četvrti put su teren “Kristalne dvorane” u Zrenjaninu napustile uzdignuta čela. U četvrtom kolu Norveška je sinoć savladala Angolu 26:21 (12:9), ali i pored osam osvojenih bodova, još uvek nije osigurala prvo mesto u grupi. Meč sa Poljakinjama odrediće i konačan plasman u grupi D. Afrikanke su samo na startu bile u prednosti – 2:0, da bi ostatak meča provele u podređenom položaju, ali se olimpijske šampionke predvođene selektorom Torirom Hergeirsonom nisu mogle opustiti do samog kraja. Vodile su Norvežanke u 37. minutu 14:12, da bi otpor Angole bio slomljen tek desetak minuta pre kraja kod rezultata 23:16. Najefikasnije u pobedi bile su Loke, Nostvold i Hamerseng Edin sa po pet golova, dok je Angolu predvodila Kiala sa šest pogodaka.

Reprezentacija Poljske upisala je i treću pobedu u četvrtom meču u grupi D u Zrenjaninu. Poljakinje su bez većih problema izašle na kraj sa selekcijom Argentine 31:17 (14:9) i tako potvrdile plasman u osminu finala i pre poslednjeg meča sa Norveškom, koji je na programu večeras u Kristalnoj dvorani.

poljska tajm1

Igračice selektora Kima Rasmusena, stavile su do znanja da su kvalitetniji sastav već u uvodnim minutima vođstvom 6:1. Argentinke nisu istakle belu zastavu, već su se borile sve do sredine drugog poluvremena.

Svetsko prvenstvo u rukometu 1

Poslednji priključak su devojke iz Južne Amerike imale u 39. minutu pri rezultatu 18:14, nakon čega je usledio pad. Kod Poljakinja je najefikasnija bila Vojtas sa osam golova, dok je Argentinke predvodila Mendoza sa šest pogodaka.

Svetsko prvenstvo u rukometu 5

Reprezentacija Španije rutinski je savladala selekciju Paragvaja 29:9 (14:0) u četvrtom kolu grupe C u Zrenjaninu i tako zabeležila treći uzastopni trijumf, posle startnog poraza od Norveške. Meč u “Kristalnoj dvorani” ući će u anale planetarnih takmičenja zbog podatka da su simpatične rukometašice iz Paragvaja svoj prvi gol postigle tek u 33. minutu, u trenutku kada je Španija imala vođstvo od 15:0!

norveska argentina1

U drugom poluvremenu pažnja španske odbrane je malo popustila, pa su Paragvajke uspele na da na kraju poprave svoj golgeterski konto. Najefikasnije sa po četiri pogotka, na jednom strani su bile Aguilar i Lopez, dok je kod Paragvaja Faria bila najraspoloženija. Prve tri ekipe idu u osminu finala. To su Norveška, Poljska i Španija, ali ko će startovati sa prve pozicije u grupi C biće poznato tek posle derbija kola između Norveške i Poljske.