XS
SM
MD
LG

Uroš Mijalković medju osam najboljih na svetu

U četvrtfinalnom meču, posle tri pobede , Mijalković je za plasman medju četiri najbolja na svetu poražen od šampiona Rusije.

Posle poraza od ruskog šampiona Mijalković je mogao da nastavi takmičenje u repasažu u slučaju da ruski takmičar u polufinalu pobedi svog rivala. Turski reprezentativac je pobedio Rusa tako da je Mijalković završio takmičenje izuzetnim rezultatom plasmanom medju 8 najboljih na svetu. Ruskom šampionu predstoji borba za bronzanu medalju a Turčin ide u finale Svetskog prvenstva.

Mijalković je u prvom kolu pobedio finskog šampiona. U drugom kolui zabeležio je ubedljivu pobedu nad Brazilcem, a u trećem kolu Mijalković je savladao šampiona Libije.

Trener karate kluba Proleter Pirot, Nenad Djordjević, koji je zajedno za Mijalkovićem u Španiji, kaže da je ovo izuzetno jako prvenstvo i da je u kategoriji u kojoj se takmičio Uroš bilo oko stotinu takmičara. Dordjević kaže da je izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatom i da je ovo jedan od najvećih uspeha  reprezentativaca Srbije, a u ovom slučaju, i pirotskog sporta.

http://www.karateguadalajara2013.com/index.php/competicion/programa

gvadalajara

 

gvadalajara